Брифінг представника прес-центру ООС 04.01.2019 р



Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася напруженою. Всього за минулу добу противник 3 рази обстріляв позиції наших військ.
При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами не зафіксовано.
На Луганському напрямку противник двічі обстріляв позиції українських військових з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу хутора Вільний з напрямку населеного пункту Золоте-5 та на Горлівському напрямку в районі населеного пункту Зайцеве з з боку населеного пункту Гольмівський.
Під час бойових дій, у ході спостереження за діями противника поранено одного військовослужбовця Об'єднаних сил. Таким чином, не дивлячись на встановлене перемир’я ворог продовжує нехтувати буд-якими мирними домовленостями. Об'єднані сили вимушені вживати адекватних заходів щодо захисту життя та здоров'я своїх воїнів. За даними розвідки минулої доби двоє окупантів отримали поранення.
Слід зазначити, що російсько-окупаційні війська здійснили обстріл хутора Вільний з метою викликати вогонь у відповідь з боку української сторони. При цьому, на позиціях найманців були помічені представники російських засобів масової інформації, залучені для ведення відео та фото фіксації нібито порушення режиму повного припинення вогню з боку підрозділів Об'єднаних сил. Проте командири підрозділів Об'єднаних сил вміють відрізняти обстріли з боку НЗФ для постановочних кадрів російських ЗМІ та приймати адекватні рішення. Провокація з боку російських окупантів не вдалась.
Цієї доби, станом на 11-у годину, ворог вогонь не відкривав.
Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Противник вдається до обстрілів наших позицій на окремих напрямках, повністю ігноруючи домовленості щодо припинення вогню, веде розвідку та намагається спровокувати Об'єднані сили на відкриття вогню. Об'єднані сили продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.
Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.
Протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 17 адміністративних правопорушень та затримано 8 громадян, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.
Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
– 1 розбій;
– 3 грабежі;
– 4 крадіжки;
– 7 фактів незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
– 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів.
Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено: 892 набої калібру 5,45 мм., 68 набоїв калібру 7,62 мм., 80 набоїв калібру 9 мм., 1 снаряд калібру 30 мм., 3 гранати Ф-1, 3 гранати РГД-5, 10 гранат РГО, 50 грам наркотичних речовин.
Під час забезпечення публічного порядку припинено 381 адміністративне правопорушення. Також виявлено 75 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та в зворотному напрямку, прослідувало понад тридцять чотири тисячі осіб та 3975 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 22 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 75 доручень уповноважених державних органів. Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил було вилучено контрабандного товару на суму понад 115 тисяч гривень. Військовослужбовці Об’єднаних сил 3 січня в повному обсязі забезпечили безпеку робіт на Донецькій фільтрувальній станції та проїзд працівників робочої зміни до ДФС та в зворотному напрямку.
3 січня представниками піротехнічної служби та гуманітарного розмінування ДСНС зі складу Об'єднаних сил обстежено 4,6 гектара території станції, де було виявлено та знешкоджено 25 гранатометних пострілів модифікації ВОГ-25 та 8 пострілів ВОГ-25П. Також представники піротехнічної служби та гуманітарного розмінування ДСНС зі складу Об'єднаних сил у місті Покровськ усунули загрозу життю та здоров'ю мирного населення, знешкодивши артилерійський снаряд калібру 122 мм. на площадці для завантаження вугілля залізничної станції "Покровськ".
Впродовж 3 січня підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено благодійну допомогу малозабезпеченому місцевому населенню в місті Щастя на Луганщині.
Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною та контрольованою. СлаваУкраїні!
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *