«Свято-Юрська Молодь» взяла участь у Різдвяній Просфорі

3 січня 2019 року в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові відбулася Різдвяна Просфора спільноти «Свято-Юрська Молодь».

Молитва розпочалася Божественною Літургією, яку традиційно в четвер співом супроводжує Молодіжний хор архикатедрального собору Святого Юра. Відтак до спільної свят вечірньої трапези зібралася молодь, що є при соборі – члени молодіжної спільноти, Молодіжного хору, Вівтарної та Марійської Дружини.

На Просфору до молоді завітав Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца. Разом із сотрудниками Собору о. Павлом Дроздяком, о. Михайлом Кушніром та о. Ростиславом Будзаном він освятив Просфору та роздав присутнім. У вітальному слові Архиєрей подякував молоді, яка у різний спосіб звершує служіння при соборі, і побажав глибокого родинного пережиття празника Різдва. Також о. Павло Дроздяк пригадав про постать Марії, яка приходить до Вифлеєму – «Дому Хліба», приносячи Хліб Життя для голодних, символом якого і стає спільна Просфора. «Вона зібрана із дрібних зернин, якими є кожен із нас, щоби, зрісши у ласці Божій та перейшовши жорна життєвих випробувань, ми відтак стали добрим хлібом для тих, хто потребує», – сказав священик.

Святкування продовжилося колядою та спільною трапезою, на завершення якої владика Володимир уділив присутнім Архиєрейське благословення.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *