Брифінг представника прес-центру ООС 06.01.19



Щоденний брифінг представника
прес-центру Об’єднаних сил Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася напруженою. Всього за минулу добу противник 4 рази обстріляв позиції наших військ.
При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами не зафіксовано.
На Донецькому напрямку противник обстріляв позиції українських військових з гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу міста Авдіївка з напрямку населеного пункту Каштанове, який знаходяться на тимчасово окупованій території України.
На Маріупольському напрямку збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили обстріл позицій Об'єднаних сил з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поблизу селищ Лебединське, Павлопіль, Водяне з боку тимчасово окупованих селищ Саханка, Українське та Ужівка.
Таким чином, не дивлячись на встановлене перемир’я ворог продовжує нехтувати буд-якими мирними домовленостями. У разі створення загрози життю та здоров'ю військовослужбовців або цивільних осіб Об'єднані сили будуть вживати адекватних заходів для нейтралізації загрози. Протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не отримав поранень.
З початку року противник несе значні не бойові втрати. Так в населеному пункті Пікузи найманці одного з підрозділів 9 ошмпс мп вдалися до мародерства. Не гребуючи таким способом збагачення, вони здійснювали демонтаж металевих конструкцій покинутих складів, які раніше самі ж замінували. Внаслідок цього один окупант загинув та один отримав поранення підірвавшись на власному мінному полі.
Цієї доби, станом на 11-у годину, ворог вогонь не відкривав.
Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Противник вдається до обстрілів наших позицій на окремих напрямках, повністю ігноруючи домовленості щодо припинення вогню, веде розвідку та намагається спровокувати Об'єднані сили на відкриття вогню. Об'єднані сили продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *