Щиро вітаю всіх українців із офіційною передачею томосу про автокефалію …

Щиро вітаю всіх українців із офіційною передачею томосу про автокефалію Святішій Церкві України. Це великий день і знаменна дата. Це саме та подія, яка визначає історію нації на багато років вперед.

Дуже символічно і добре, що ми отримали томос саме сьогодні – 6 січня, у Святий вечір, напередодні Різдва Христового. Подібний символізм має надихати нас на успіхи і перемоги.

Я народилася і виросла у часи, коли державною ідеологією був примусовий атеїзм. Коли вірити в Господа було “не престижно” і не бажано, коли були закриті церкви і зруйновані монастирі…

І сьогодні я звертаюся з молитвою вдячності до Господа нашого за те, що у найважчі миті не залишив Україну, що допоміг нам вистояти, здолати всі перешкоди та здобути велику духовну перемогу.

Із першого дня в політиці я прагнула, аби в Україні була власна, незалежна, праведна і справедлива церква…

Більше тисячі років нашій вірі, принесеній на українську землю княгинею Ольгою та Володимиром Великим…

Сьогодні ми отримали нову точку відліку. Точку, з якої починається новий шлях до великої мети – до будівництва тієї України, якої ми давно гідні і варті!

Від усього серця висловлюю величезну вдячність Вселенському патріарху Варфоломію, патріарху Філарету за їхню роботу, за незламність і мужність! Це ті люди, які вже стали частиною великої історії!

Хай допомагає нам всім Бог! Хай буде все добре! Боже, бережи Україну!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *