Брифінг представника прес-центру ООС 07.01.2019 р



Незважаючи на особливість святкового вечора, упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася напруженою. Противник 5 разів обстріляв позиції наших військ.
Випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими, угодами не зафіксовано.
На Луганському напрямку з району населеного пункту Золоте-5, який знаходяться на тимчасово окупованій території України, противник обстріляв позиції українських військових з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поблизу хутора Вільний.
На Донецькому напрямку поблизу населених пунктів Новомихайлівка, Мар'їнка, Красногорівка збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили обстріл позицій Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з боку тимчасово окупованих селищ Сигнальне, Олександрівка та Трудівський.
На Маріупольському напрямку ворог здійснив обстріл позицій Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу селища Гнутове з напрямку населеного пункту Пікузи, який знаходяться на тимчасово окупованій території України.
Таким чином, не дивлячись на встановлене перемир’я ворог продовжує нехтувати буд-якими мирними домовленостями. Протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не отримав поранень.
У разі створення загрози життю та здоров'ю військовослужбовців або цивільних осіб Об'єднані сили спроможні надати належну відповідьдля нейтралізації загрози. Водночас, через зневажливе ставлення кадрових російських військових до рядового складу, який складається з місцевого населення та вихідців з пострадянських країн відмічається низький морально-психологічний стан серед особового складу окупаційних військ.
Зокрема, серед особового складу поширюються чутки, що їхнє грошове забезпечення вчасно не видається або видається у меншій кількості через розкрадання грошей російським командуванням. Такі випадки призводять до самовільного залишення позицій, небажанням продовжувати службу в рядах окупантів, через що підрозділи на лінії зіткнення мають низьку укомплектованість.
Так, вчора між командиром одного з підрозділів окупаційних військ та підлеглими виник конфлікт через небажання останніх нести службу на спостережному посту. Конфлікт переріс у бійку з використанням особистої зброї, внаслідок якої командир роти з позивним "Блек" наніс одному з підлеглих вогнепальні поранення несумісні з життям та важко поранив свого заступника, який намагався припинити бійку.
Станом на 11-у годину поточної доби, ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів по позиціях Об'єднаних сил в районі населеного пункту Павлопіль на Маріупольському напрямку.
Внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.
Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Противник вдається до обстрілів наших позицій на окремих напрямках, повністю ігноруючи домовленості щодо припинення вогню, веде розвідку та намагається спровокувати Об'єднані сили на відкриття вогню. Об'єднані сили продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.
Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.
У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходи з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї та вибухівки.
Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням, дотримуючись умов повного припинення вогню.
Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною та контрольованою. Слава Україні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *