Луганщина готова до негоди Заступник голови облдержадміністрації Юрій …

Луганщина готова до негоди

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання обласного штабу з питань підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року та сталого проходження опалювального сезону у форматі скайп-конференції з керівниками міст та районів області.
На початку заходу Юрій Клименко поінформував присутніх про істотне погіршення погодних умов на території Луганщини. За даними синоптиків, внаслідок переміщення південного циклону найближчим часом очікується посилення поривів вітру до 15-20 м/с, ожеледиця, хуртовини, налипання мокрого снігу. Ці фактори можуть спричинити порушення електропостачання, автомобільного сполучення та роботи об’єктів соціального призначення.
Для протидії ускладненню життєдіяльності Луганської області директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай наголосив на нагальній необхідності активації системи сповіщення населення та цілодобового чергування на місцях. Крім того, він звернув увагу присутніх на неприпустиму бездіяльність посадовців та комунальників м. Лисичанська, які не підготувалися до зими. Комунальні підприємства не забезпечені соляною сумішшю та реагентами, у місті залишаються не розчищеними снігові замети на підйомах та спусках автошляхів, пішохідних зон та соціальних об’єктів. Також у Рубіжному не залучається відповідна техніка, хоча за документами вона готова до ліквідації наслідків негоди.
«Вчора я з робочим візитом відвідав прифронтову Станицю Луганську, де майже щодня лунають ворожі постріли. Саме там місцева влада спромоглася оновити автопарк снігоочисної техніки завдяки проектам ДФРР. Що заважає зробити це можновладцям Лисичанська, залишається невідомим», – прокоментував ситуацію Юрій Клименко.
Очільник Служби автомобільних доріг в Луганській області Юрій Бережной розповів, що під час негоди персонал працює у надзвичайному режимі, проте обмежень та перекриття руху ініційовано не було. На найбільш небезпечних ділянках автошляхів області буде забезпечено чергування спецтехніки. Зараз триває додаткова закупівля снігоочисних сумішей.
Начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг ОДА Артем Арапов зазначив, що найважчими наслідками негоди стали снігові замети на автошляхах у Сватівському та Кремінському районах.
Голова ГУ ДСНС в Луганській області Михайло Пшик повідомив, що підрозділами його підпорядкування з початку січня 35 разів вивільняли автомобілі зі снігових заметів. Рятувальники 16 разів допомагали бригадам швидкої допомоги. Всього з початку року підрозділи ДСНС 52 рази відгукувалися на заклик про допомогу від жителів Луганщини.
Як зауважив представник ТОВ «ЛЕО», в області чергують 15 бригад для ремонту ліній електропостачання, ще 14 готові прийти на допомогу.
Варто зазначити, що протягом встановлення мінусових температур від переохолодження загинуло 15 осіб, з яких – 8 у Лисичанську.
Юрій Клименко закликав усіх до активної співпраці задля ліквідації наслідків негоди.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *