Українці отримуватимуть український газ за вдвічі меншою ціною. …

Українці отримуватимуть український газ за вдвічі меншою ціною. Законопроект, який поверне український газ українцям, стане одним з перших, що подасть новий президент. Це дозволить знизити ціну блакитного палива щонайменше вдвічі, причому зробити це можливо впродовж місяця.

Про це говорила в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

Від моменту здобуття Україною незалежності та до 2014 року існував порядок, за яким дешевий український газ власного видобутку віддавали на потреби населення. Це було нормою, яка була затверджена постановами уряду та рішенням НАК “Нафтогазу”.

І лише з приходом Порошенка порядок було змінено. Український газ почали продавати людям за європейськими цінами. Але ж це абсурд! Хіба банани в Еквадорі продають за цінами Німеччини? У Казахстані свій газ продають людям по 80-90 доларів за тисячу кубометрів, а нам – по 305 доларів. Хто це придумав, щоб 300% прибутків на рік заробляли на українцях, які мають в 16 разів нижчі доходи, ніж в Європі?

Відповідно до бухгалтерських документів, сьогодні Україна видобуває тільки на державних підприємствах – 16.4 млрд кубометрів газу, а люди на всі свої цілі (тепло, гаряча вода, газові плити) використовують лише 15.8 млрд кубометрів. Тобто газу вистачає! А реальна ціна на газ з урахуванням собівартості видобутку, транспортування, усіх податків і 30-відсоткової рентабельності складає 3,55 грн за кубометр. Чому людям продають газ по 8.55 грн?

Нам потрібен місяць максимум, щоб вдвічі знизити ціни на газ після приходу до влади. І це потягне за собою зниження інших комунальних платежів. Наприклад, за тепло і гарячу воду.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *