Понад 300 сучасних сільських медамбулаторій вже будуються в областях …

Понад 300 сучасних сільських медамбулаторій вже будуються в областях України, Луганщина – серед лідерів

У рамках реформи сільської медицини, яку ініціював Президент України Петро Порошенко, в областях України вже розпочалося будівництво нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості. Наразі отримано документи на початок будівельних робіт по понад 300 об’єктам.

Усього заплановано будівництво 517 сучасних медамбулаторій у сільській місцевості, щоб первинні медичні послуги були доступні та якісні для кожного.

Лідерами за темпами і об’ємами будівництва є Кіровоградської, Луганська, Дніпропетровська, Донецька, Миколаївська, Рівненська, Харківська та Хмельницька області.

У першому кварталі планується ввести в експлуатацію близько 200 амбулаторій. Вже закуплено 334 службових автомобіля в 16 областях і ще буде придбано 180 авто.

Слід зазначити, що наразі у сільській місцевості проживає майже третина українців. Їх обслуговує близько 4 тисячі амбулаторій та 13 тисяч фельдшерсько-акушерських пунктів. Майже 80 % із них знаходяться в дуже поганому стані – немає водопостачання та водовідведення і навіть туалетів.

Нові сучасні медичні амбулаторії, які наразі будуються у сільській місцевості, – це доступність медичної допомоги для кожного сільського жителя, зручні та комфортні умови для пацієнтів, сучасне обладнання, включаючи телемедицину, та службовий транспорт. Вони будуються за рахунок фінансування з державної субвенції місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У 2017-2018 роках її розмір складає 5 млрд гривень. У 2019 році у державному бюджеті передбачений ще 1 млрд гривень на сільську медицину.

Мета проекту – боротьба із 4-ма розповсюдженими захворюваннями: серцево-судинні, дерматологічні, бронхіальна астма та цукровий діабет.

За матеріалами Мінрегіону

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *