Сергій Філь зустрівся з Діючим головою ОБСЄ та Міністром закордонних справ …

Сергій Філь зустрівся з Діючим головою ОБСЄ та Міністром закордонних справ України

Зустріч відбулася в Сєвєродонецьку після відвідування делегацією КПВВ «Станиця Луганська».

Щодо перебування на контрольному пункті у Станиці Луганській виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зауважив: «Делегація сьогодні побачила, що українська сторона намагається робити усе можливе для безпечного і більш зручного перетину лінії розмежування. Робота за цим напрямом триватиме і надалі».

Серед проблем, на яких зосередив увагу Сергій Філь під час зустрічі, – відсутність автомобільного перетину лінії розмежування, вирішення енергетичних питань та екологічна небезпека, пов’язана з підтопленням шахт, розташованих на тимчасово окупованій території.

«Відповідно до домовленостей, досягнутих на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську, мав бути відкритий пункт пропуску у Золотому, і ми зі свого боку його обладнали, але він досі не працює – зворотні дії повністю відсутні», – наголосив він.

Стосовно приєднання Луганщини, яка наразі перебуває на так званому «енергетичному острові», до об’єднаної енергетичної системи України, Сергій Філь повідомив, що завершення будівництва електропідстанції у Кремінній очікується улітку. Наразі область живиться лише від Луганської ТЕС у місті Щастя, яка може залишитися без вугілля у будь-який момент.

«Вдячний за можливість відвідування Станиці Луганської. Особисте ознайомлення з безпековою ситуацією на лінії розмежування допоможе нам разом із Головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурулом Апаканом у вирішенні багатьох питань. Ми зробимо усе залежне для покращення життя людей», – зазначив Міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки, Діючий голова ОБСЄ у 2019 році Мірослав Лайчак.

«Сподіваюсь, що сьогоднішня поїздка і головування Словаччини в ОБСЄ збільшить роль цієї організації у процесі деокупаціі Донбасу та Криму, а діяльність СММ ОБСЄ стане більш ефективнішою», – акцентував Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

У свою чергу, Сергій Філь подякував словацькій стороні за візит: «Ми дуже цінуємо допомогу, яку отримуємо від міжнародних партнерів».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *