Святійшому Патріарху Філарету – 90 років! Сьогодні взяла участь в урочистій …

Святійшому Патріарху Філарету – 90 років! Сьогодні взяла участь в урочистій літургії, присвяченій ювілею, у Володимирському соборі в Києві, і мала честь особисто привітати нашого Патріарха.

90 років – це ціла епоха. Ціла історія. І велике достойне чесне життя. Шлях гідності і смирення Божого, шлях боротьби і шлях перемоги!

Патріархом можна бути за посадою, за рішенням церковних соборів, за офіційним званням. А можна бути – за самим життям, за місією, за світовідчуттям і чуттям обов’язку. Патріарх Філарет – саме такий. Патріарх від народу і для народу. Незалежно від статусу та сану.

Саме завдяки Філарету ми маємо сьогодні Єдину помісну Українську Церкву. В першу чергу, завдяки йому ми маємо Томос. Саме завдяки діяльності Святійшого Українська церква від самих витоків своїх стала духовною основою Української держави.

Патріарх Філарет – духовний лідер нації, і такі лідери народжуються раз на століття. Україні пощастило!

Щиро вітаю Вас, великий і мудрий Отче! Дякую Вам! Дякую за Вашу боротьбу, за Вашу мужність, за всі ті добрі і великі справи, зроблені Вами для нації, для країни, для Церкви. За те, що боролися, що не зламалися, що не поступились жодним кроком і жодним принципом в Українській справі.

З великою повагою зичу Вам міцного здоров’я, натхнення і сил. Ви – той світлий символ єднання, який так потрібен сьогоднішній Україні!

Хай допомагає Вам Господь!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *