Минулоріч аграріями Луганщини отримано 72,1 мільйона …

Минулоріч аграріями Луганщини отримано 72,1 мільйона держпідтримки

Міністерством аграрної політики та продовольства України підбито підсумки реалізації державних програм підтримки агропромислового комплексу в 2018 році.

Аграріями Луганської області отримано 72,1 млн гривень.

Найбільшу частку коштів у сумі 39,1 млн гривень спрямовано на компенсацію вартості сільгосптехніки та обладнання. Придбано на
8 % одиниць техніки більше, ніж у 2017 році.

Крім того, 21 агропідприємством області отримано компенсацію відсоткової ставки на загальну суму 4,8 млн гривень при закупівлі насіннєвого, паливо-мастильних матеріалів, мінеральних добрив тощо.

Державною підтримкою галузі тваринництва скористалися сільгосптоваровиробники усіх категорій господарств на суму 22,8 млн гривень. Завдяки реалізації програми в області вдалося стабілізувати поголів’я великої рогатої худоби.

За програмою підтримки розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації аграріями області отримано 4,6 млн гривень.

Виплати здійснювалися здебільш на часткову компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання і бюджетні субсидії на одиницю оброблюваних угідь.

У рамках Угоди про асоціацію з ЄС за Програмою розвитку та підтримки агропромислового комплексу Луганської області протягом 2018 року 133 фізичні особи отримали часткову компенсацію на закупівлю доїльних апаратів на загальну суму 664,9 тис. гривень.

Фінансування аграрного комплексу, підтримку вітчизняного сільгоспвиробника буде продовжено і у 2019 році.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *