Минулоріч надходження єдиного соціального внеску в області збільшилися …

Минулоріч надходження єдиного соціального внеску в області збільшилися майже на 500 мільйонів

Про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України Луганської області у 2018 році з реалізації Стратегії модернізації та розвитку ПФУ до 2020 року на апаратній нараді в облдержадміністрації доповіла очільник обласного відомства Ольга Шарунова.

Зокрема, вона зазначила, що серед пріоритетних напрямів роботи у минулому році були перехід на нову підсистему призначення та виплати пенсій, активізація роботи щодо надходження власних коштів, розширення точок обслуговування пенсіонерів, забезпечення пенсійними виплатами внутрішньо переміщених осіб, запровадження фіксації процесу організації прийому громадян, активізація роз’яснювальної роботи тощо.

Пенсійними виплатами у 2018 році забезпечено 329,5 тис. пенсіонерів, в тому числі 127,4 тис. внутрішньо переміщених осіб.

З початку року кількість отримувачів пенсій збільшилась на 11,6 тис. осіб або на 3,5 %.

На виплату пенсій у 2018 році спрямовано 12,8 млрд гривень, з яких власні кошти склали 9,5 млрд гривень. Загальні видатки на виплату пенсій зросли на 3 млрд гривень.

Середній розмір пенсії цивільних пенсіонерів станом на 1 січня 2019 року складає 3 143,70 гривень.

Середній розмір пенсії військових пенсіонерів після проведення осучаснення цій категорії громадян збільшився на 1 312,66 гривень і наразі дорівнює 3 968,42 гривень.

У минулому році органами Фонду призначено 7 тис. нових пенсій, проведено 10 тис. перерахунків різним категоріям пенсіонерів та п’ять масових перерахунків пенсій.

220 тис. осіб отримують виплати через банківські установи, що складає 68,8 % від загальної кількості. Економія коштів Пенсійного фонду за рахунок проведення виплат через установи банків складає 105,8 млн гривень.

В області відкриті і функціонують 30 віддалених робочих місць та 14 агентських пунктів, у яких надано 15 тис. послуг. Чисельність пенсіонерів в зоні обслуговування складає 178,8 тис. осіб.

План власних надходжень виконано на 93,2 %. До бюджету Фонду надійшло 2 399,2 млн гривень, що на 396,2 млн гривень більше, ніж у минулому році.

Ольга Шарунова повідомила, що виконання планових показників з єдиного соціального внеску забезпечено на 97,6 %. Збільшення надходжень у порівнянні з позаминулим роком склало 492,4 млн гривень.

На кінець 2018 року кількість суб`єктів господарювання, які виплачували працівникам заробітну плату менше мінімальної, зменшилась на 2052.

Також за минулий рік легалізовано 3137 робочих місць та додатково надійшло Єдиного соціального внеску 2,8 млн гривень (на 1,6 млн гривень більше, ніж у 2017 році).

За минулий рік проведено 7,5 тис. інформаційних заходів обізнаності громадян з питань пенсійного законодавства.

За словами спікера, у 2019 році робота органів Пенсійного фонду України Луганської області буде спрямована на поліпшення показників минулого року та виконання завдань, визначених Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року.

Серед основних завдань вдосконалення роботи у новій підсистемі призначення та виплати пенсій, проведення широкої роз’яснювальної кампанії з питань легалізації заробітної плати, вжиття заходів щодо підвищення надходжень до Фонду, поліпшення умов доступності та прозорості роботи органів Фонду, продовження впровадження новітніх технологій та сервісів Пенсійного фонду України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *