Друзі! Хочу наголосити: якщо хтось думає, що поки мер лікується, можна «під …

Друзі! Хочу наголосити: якщо хтось думає, що поки мер лікується, можна «під шумок» провернути неблаговидні справи в столиці, то це не так! Я тримаю руку на пульсі подій :-). Зараз говорю про ситуацію із забудовою на Осокорках. Депутати Київради на початку грудня минулого року підтримали в першому читанні рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником “Контактбудсервіс» на Осокорках.

До того, під час багатьох зустрічей і переговорів забудовник не почув ні міську адміністрацію, ні громадськість. Тому останнім попереджувальним дзвінком стало ухвалення в першому читанні проекту рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки на Осокорках. – Аби забудовник нарешті зрозумів, що не можна нехтувати інтересами громади, інтересами міста! Ми дали можливість «Контактбудсервісу» до другого читання сплатити борги місту, припипинити судитися з містом щодо зменшення орендної плати та досягти порозуміння з територіальною громадою щодо забезпечення необхідної інфраструктури та зелених зон у районі забудови на Осокорках.

Забудовник після цього, як ми говорили, представив на Містобудівній раді – фахівцям, громадськості, активістам- проект забудови. Але до нього були зауваження, які «Контактбудсервіс» мав врахувати до наступного засідання Містобудівної ради. Та, замість цього, вчора забудовник оприлюднив заяву, що продовжить будівництво! І на будмайданчику на Осокорках уже навіть з‘являється техніка.

Тому я звернувся до секретаря Київради, аби на найближчому засіданні, яке відбудеться 31 січня, було винесене і розглянуте в другому читанні рішення про розірвання договору оренди землі із забудовником “Контактбудсервіс» на Осокорках. Сподіваюся, депутати Київради підтримають це рішення. Такому нахабству і нехтуванню інтересами громади треба покласти край!

P.S. Забудовник апелює тим, що має дозвільні документи на будівництво. За даними ж профільного департаменту КМДА, освоєння ділянки мали розпочати ще до 2008 року. І «Контактбудсервіс» винен міському бюджету понад 65 мільйонів гривень за оренду землі. Нагадаю, схожа ситуація була з іще одним скандальним забудовником – з «Марконом» на Андріївському узвозі. Який не хотів платити борги місту, не зважав на громадськість, відмовився йти на Містобудівну раду. В результаті – договір оренди землі Київрада розірвала з цим забудовником остаточно.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *