Міністр оборони України визначив основні пріоритети діяльності на 2019 рік



«Їх п’ять. Це системоутворюючі елементи оборонної реформи, на яких мають зосереджуватися зусилля всіх як у Збройних Силах, так і Міністерстві оборони та підпорядкованих структурах».
На цьому сьогодні, 31 січня, наголосив Міністр оборони України Степан Полторак під час засідання Комітету реформ Міністерства оборони та Збройних Сил України.
— Перше — це ефективний оборонний менеджмент, що передбачає цілісну діяльність демократичного цивільного контролю та нової військової системи управління згідно з принципами НАТО.
У цьому контексті Міністр оборони звернув увагу керівництва Генерального штабу на необхідність у 2019 році завершити формування нової системи управління.
Другим пріоритетом Міністр оборони назвав оборонне планування на засадах спроможностей, яке поєднано з бюджетними процесами в державі на середньострокову перспективу.
— Третє — оборонні закупівлі: за імпортом — закордоном з новими повноваженнями Міністерства, і тут необхідно буде провести цілий комплекс роботи. І в Україні — на засадах нових правил з урахуванням норм відповідних європейських стандартів і протоколів, — підкреслив Степан Полторак.
За словами керівника оборонного відомства, четвертим пріоритетом є оптимізована структура Збройних Сил з носіями конкретних оперативних спроможностей.
— Це стосується ефективного використання людського потенціалу та матеріальних ресурсів шляхом удосконалення організаційної структури Збройних Сил України, раціонального співвідношення чисельності органів військового управління, бойових частин, частин забезпечення, установ та організацій, — зауважив він.
П’ятим пріоритетним напрямом Степан Полторак назвав інтегровану систему цивільно-військових спроможностей нашої держави для захисту національних інтересів, яка передбачає комплексне використання політичних, дипломатичних та військових засобів.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *