Сьогодні на одній із зустрічей на Київщині мене запитали: Чи зможе ваша …

Сьогодні на одній із зустрічей на Київщині мене запитали: Чи зможе ваша партія створити механізми імпічменту президента і відкликання депутатів?

Дуже гарне запитання. Я дякую, що його поставили.

Не сумнівайтесь. Закон про імпічмент буде внесений як один із першочергових. І він буде прийнятий. Попри те, що з 1996 року і до сьогодні жоден президент не мав часу ухвалити такий закон.

Але водночас не хочу вводити вас в оману. Чинна Конституція прописана так, що реалізувати цей імпічмент навіть з ухваленим законом неможливо. Її ж не для людей писали. Вона так зроблена, що ніхто ні за що не відповідає.

Нам потрібна нова Конституція, яка базується на нормальних світових основах. Не можуть бути в країні одні люди чорні, а інші – білі. Для одних закон, а для інших – відсутність закону. Для одних ресурси країни, а для інших – найнижчі заробітні плати і пенсії. Не може так країна будуватися.

Найкращі інтелектуали України підготували проект нової Конституції, який я планую винести на референдум після виборів. У цьому документі виписана така система, в якій закон буде рівний для всіх – для президента, для депутатів, для суддів, для міністрів. Щоб жоден з них не мав імунітету і міг бути притягнутий до відповідальності. І в цій же системі люди зможуть відкликати депутатів будь-якого рівня, якщо вони не виконуватимуть своїх функцій.

Ми побудуємо країну, в якій кожен громадянин матиме силу голосу і належну повагу!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *