Владика Йосиф Мілян у Броварах освятив новий іконостас

«Ми часто кажемо, що у цьому світі від нас багато не залежить. Навіть українські вибори, від нас може ні, але від мене так. Від мене, як кожного з нас. І неправда, що один в полі не воїн. Одна людина може зробити кардинальні зміни власного світу і навколишнього», – про це 10 лютого 2019 року, говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час торжественного празника в храмі Трьох Святителів у Броварах.

Цього дня, з нагоди престольного празника парафії, Владика Йосиф Мілян освятив новий іконостас та очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Разом з Єпископом співслужили духовенство Київського та Вишгородського протопресвітерств на чолі з протоієреєм Олегом Панчиняком, парохом громади УГКЦ у Броварах.

У своєму слові до вірних Архиєрей зауважив: «Людина все сприймає через зір: співрозмовника, навколишній світ, оком ми спочиваємо на прекрасному. Іконостас в Броварах це не тільки витвір сакрального мистецтва, тобто духовного виміру, це для нас писане Євангеліє». Ведучи далі Владика закликав застановитись у контексті недільного Євангелія наскільки ми вміємо шанувати чистоту, святість власної душі. «Бог завжди стукає до дверей нашого серця. Від нас залежить на скільки ми готові, хочемо впустити Бога до дому власної душі. Запросити Бога до дому нашої душі означає за прикладом Закхея змінити життя», – зазначив Архиєрей.

Завершуючи Владика привітав усіх присутніх зі святом: «Вітаю сьогодні всю чесну вашу громаду разом з душпастирями. Нехай сьогодні це освячення іконостасу і подячна молитва за усіх вас, за ваших рідних, знайомих буде прийнята Богом, щоб надалі ми могли рости та розвиватися, щоб гріх не затьмарив вашого обличчя».

відео

Прес-служба Київської архиєпархії

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *