Питання децентралізації обговорено у Новопсковському та Старобільському …

Питання децентралізації обговорено у Новопсковському та Старобільському районах

У рамках реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади управлінням з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації спільно з представниками Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» здійснено робочі зустрічі із представниками органів місцевого самоврядування Міловського, Новопськовського та Старобільського районів.

Сільські голи Міловського району ознайомились з позитивним досвідом і досягненнями утвореної у 2015 році Новопсковської об’єднаної територіальної громади.

Вони відвідали об’єкти у Новопсковській громаді, які були удосконалені за рахунок коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ, додаткових надходжень до бюджету внаслідок утворення ОТГ.

А саме, Осинівську ЗОШ І-ІІ ступенів, Осинівський клуб, ясла-садок «Ромашка» с. Осинівка та Новопсковський ЦНАП.

Також, з представниками органів місцевого самоврядування, громадськості сіл Лиман та Курячівка Старобільського району обговорювалось питання щодо майбутнього приєднання громад цих сіл до утворених в Старобільському районі ОТГ.

Учасники зустрічей дійшли згоди щодо необхідності ініціювання громадських обговорень з жителями громад з питання приєднання, зокрема, Лиманської громади до Чмирівської ОТГ, Курячівської – до Підгорівської або Калмиківської ОТГ.

За результатами обговорень будуть направлені відповідні пропозиції до облдержадміністрації щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Луганської області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *