Російські окупаційні війська використали на Донбасі керований снаряд “Краснополь”

14 лютого о 07.33 з напрямку населеного пункту Вуглегірськ (контролюється російськими терористичними військами з 31 січня 2015 року) здійснено обстріл селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області (підконтрольна Україні територія) високоточними керованими боєприпасами  із застосуванням артилерійської системи калібру 152 мм, що заборонені Мінськими домовленостями. В результаті обстрілу був повністю зруйнований будинок мирного мешканця, 70-річного пенсіонера Віктора Фролова.

Наслідки обстрілу російськими високоточними керованими 152-мм боєприпасами #Краснополь будинку 70-річного пенсіонера Віктора Фролова в селищі Новолуганське. Ранок 14 лютого 2019. pic.twitter.com/ylWFwuwuFx

— Roman Burko (@newsburko) 15 лютого 2019 р.

Фото пенсіонера, який дивом залишився живий, опублікували на офіційній сторінці Операції об’єднаних сил у Facebook. Крім того, розміщені фото руйнувань будинку, а також уламки 152-мм керованого снаряду типу “Краснопольˮ.








На основі представлених на сторінці ООС фото, волонтери InformNapalm зробили власний аналіз і також підтвердили, що уламки належать російському керованому снаряду “Краснополь”

Це вже не перший випадок використання снарядів цього типу. 23 червня 2018 російські окупаційні війська також застосували керований артилерійський снаряд “Краснополь” по позиціях ООС.

Російський комплекс керованого озброєння (індекс ГРАУ 2К25) включає в себе корегування осколково-фугасного снаряду 3ОФ39 «Краснополь» з напівактивною лазерною голівкою самонаведення 9Е421, яка приймає відбитий сигнал від цілей, що підсвічуються лазерним цілевказівником-дальноміром 1Д15 (1Д20, 1Д22). Постріли керованими снарядами виконуються з 152-мм артилерійських систем: Д20, 2С3М «Акація», 2С19 «Мста-С», 2А65 «Мста-Б». Максимальна заявлена відстань – 25 км, а точність влучення – 95%. Враховуючи ці показники, можна зробити висновок, що обстріл будинку мирного мешканця не був випадковим.

Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm також знайшла демонстраційне відео пострілів керованими снарядами “Краснополь”. Це відео було представлене Міністерством оборони Росії для ЗМІ майже рік тому – в березні 2018 року.

Використання на Донбасі сучасних російських 152-мм керованих снарядів “Краснополь” є черговим доказом збройної агресії Російської Федерації проти України.

Читайте також: “Виявлений російський солдат 104ї ОБрМТЗ. Брав участь у боях за Вуглегірськ і Дебальцеве”

Більше доказів про фіксацію російської військової техніки та озброєння на Донбасі дивіться у базі даних OSINT-досліджень спільноти InformNapalm.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *