Українці в Угорщині вшанували Героїв Небесної Сотні

24 лютого, українська громада в Угорщині, відзначила п’яту річницю трагічних подій на Майдані в Києві, під час Революції Гідності, де загинули люди, захищаючи людські, європейські та християнські цінності.

Після Божественної Літургії, в церкві святого Михаїла, що на вулиці Ваці 47, де українська громада збирається на щотижневі молитви, відбулася поминальна панахида за жертвами Героїв Майдану, яку провів греко-католицький священик о. Дам’ян Габорій. «Кожен з нас повинен особисто, пропагувати та жити тими цінностями, за які віддали життя новомученики» – підкреслив священнослужитель.

Також, до присутніх звернулися з промовами від імені Європейського конгресу українців, голова конгресу Ярослава Хортяні, яка підкреслила: «Наш прямий обов’язок пам’ятати про Героїв Небесної Сотні, бо вони пожертвували найдорожчим, своїм життям заради України, яку любили та вірили в неї» та Безкоровайний Сергій, голова товариства  Дім українських традицій в Будапешті:  «В кожному з нас є Божа іскра, і це надихає. Але ніхто не знає, коли Господь покличе на Його справу, так як покликав Небесну сотню».

Вже стало традицією, що українська громада Угорщини, кожного року, в ці скорботні дні поминає в молитві українських мучеників.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *