П’ять років тому, 1 березня 2014 року, після очевидної перемоги Майдану у Києві, …

П’ять років тому, 1 березня 2014 року, після очевидної перемоги Майдану у Києві, втечі Януковича, відбулася спроба державного і конституційного перевороту проросійських сил, захоплення влади в Харкові, під девізом “Руской вєсни”.

В цей день, російська агентура в Харкові, за підтримки організовано завезених гопників з Росії, про що свідчили номерні знаки колон автобусів на прилеглих до площі Свободи вулиць, здійснила захоплення державної установи Харківської Обласної Державної Адміністрації (ХОДА).

Під час проросійського мітингу, де виступали одіозні Кернес і Добкін, відомі великою любов’ю до всього радянського і російського та ненавистю до всього українського, була дана команда на захоплення Обладміністрації, де знаходились проукраїнськи налаштовані активісти харківського Євромайдану, які намагалися захистити установу.

Міліція, яка охороняла будівлю жодного спротиву сепаратистам не чинила, вільно пропустивши їх в середину.

Незабаром озвіріла ватна гопота, користуючись кількісною перевагою, вивела активістів Євромайдана з будівлі вже закривавлених та з розбитими головами пропустила через так званий коридор ганьби, добиваючи та принижуючи свідомих українців.

Апофіозом ватного шабашу в цей день, стала заміна українського національного стяга на будівлі ХОДА російським громадянином під псевдонімом Міка Райкінен, на московський триколор.

Сутички в Харкові продовжувалися до середини вересня, допоки патріотична спільнота Харкова не знесла, пам’ятник Леніну, під яким базувалося ватне сепаратистське кубло.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *