Послужний список бойовика-контрактника 7-ї військової бази: Крим, Донбас, Абхазія

Від початку російської агресії проти України чимало було написано про російських військовиків 7-ї військової бази, яку окупанти розгорнули в Абхазії (в/ч 09332 м. Гудаута, окупована Абхазія, Грузія). В архівних матеріалах InformNapalm можна знайти понад 30 публікацій, так чи інакше пов’язаних з 7-ю військовою базою. Найбільш гучні й цікаві розслідування – це фіксація тактичних груп, розвідувальних підрозділів, а також артилерії цієї військової частини в т. зв. ростовсько-українських відрядженнях влітку-восени 2014 року. Також дані про масовий відтік контрактників, про нагородження гудаутських окупантів за підсумками українських та сирійських відряджень. Як у випадку з 7-ю військовою базою, так і в інших випадках, ми не раз спостерігали гібридних російських військових, недавніх солдатів-контрактників, що раптово стали бойовиками “новоросії”, та колишніх “бойовиків л/днр”, які змінили бандитську форму “горку” на штатний російський камуфляж з регаліями збройних сил і шевроном конкретної військової частини ЗС РФ.

Новий кандидат на “піар” особливо нічим не відрізняється від своїх колег – гібридних воїнів, хіба що, на відміну від інших, він встиг взяти участь не тільки в бойових діях на Донбасі, а й був також в авангарді російського вторгнення до Криму навесні 2014 року. Отже:

 Максим Пащенко

Згідно з персональними записами:

  • Дата народження 15 вересня 1986 року, родом з села Алакуртті Кандаласького району Мурманської області.
  • Мешкає в м. Рязань. Має родинні зв’язки в станиці Курській (Ставропольський край).
  • З 2004 року служить у в/ч 09332, вочевидь відразу після строкової служби підписав контракт. Судячи з усього, служить в роті військової розвідки 7-ї в/бази (До 2009 року 7-ма в/б в/ч 09332 – 131-ша майкопська окрема мотострілецька бригада, розгромлена патріотами Чеченської Республіки Ічкерії 31 грудня 1994 р. Протягом років підрозділи майкопської бригади несли чергування у складі т. зв. КСПМ в Абхазії. Після російської агресії проти Грузії в серпні 2008 року, 131-шу майкопську ОМСБР переформували в 7-у в/базу з місцем дислокації в Абхазії)
  • У соціальних мережах: VK (архіви профілю, альбому, контактів), OK (архіви профілю, альбому, контактів)

Серед фотографій, виявлених в альбомах Максима Пащенка (завантажені в 2012-2019 роках), чимало цікавих, пов’язаних з його службою в Абхазії, а також його будні в ролі бойовика “новоросії”.

Найцікавіші фото:

Фотографія, завантажена 31 березня 2014 року, знята в Криму в м. Сімферополі, на тлі так званого монумента “Постріл в спину” (відкритий у 2007 році), де Пащенко позує в камуфляжі російського зразка з шевроном, що нагадує символіку НЗФ “Терська Вовча Сотня”, під прикриттям якого діяла агентура ГРУ/ФСБ в Криму навесні 2014 року в складі так званої самооборони Криму, надалі – на Донбасі. Також інша фотографія з Криму  в с. Чорноморське – на тлі пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам “В моїй душі болить Афганістан”, завантажена 13 вересня 2014 року, де контрактник-бойовик позує в шортах.

– Фотографія завантажена 13 січня 2017 (і 18 лютого 2018 року у VK), зроблена на Донбасі, ймовірно, в 2014 році, де Пащенко позує у вигляді бойовика (нестандартна форма, зброя, біла пов’язка, георгіївська стрічка), разом з іншим бойовиком “новоросії” . Це ж фото є в альбомах інших бойовиків – у “Терського козака” знімок завантажений 12 травня 2018 року, у “Льохи Терського” знімок завантажений 26 листопада 2014 року, у “терського Козака” знімок завантажений 3 вересня 2016 року.

Російського контрактника Максима Пащенка не складно впізнати на низці групових фотографій бойовиків т. зв. “новоросії” від 2014 року, зокрема на фото в альбомах названих вище “терських” бандитів – агентури і співробітників російських спецслужб, які одні з перших були використані для провокування конфлікту на Донбасі.

Також в альбомах Пащенка чимало фотографій з окупованої Абхазії: м. Гудаута, полігон “Цебельда”, також Кодорська ущелина.

Довідка щодо 7-ї в/бази. Джерело – http://milkavkaz.com/: 

7-а військова база, в/ч 09332 (Грузія, окупована Абхазія, м. Гудаута) 49-ї армії Південного військового округу РФ, почала формуватися з 2009 року, після російського вторгнення в Грузію в 2008 році. База сформована на основі 131-ї майкопської окремої мотострілецької бригади.

У структуру окупаційного з’єднання в Абхазії входить сухопутний компонент у вигляді посиленої важкої бригади: 3 мотострілецьких батальйони, танковий батальйон, 2 артилерійських дивізіони, реактивний дивізіон, СПТД, рота снайперів, рота БЛА, розвідувальний батальйон, а також інші окремі підрозділи і підрозділи забезпечення. 

Основне озброєння гудаутської бази: приблизно 50 одиниць танків «Т-72Б3» (якими замінили «Т-90»), понад 150 одиниць «БТР-82» і «БТР-80», 36 одиниць 152 мм САУ «Акація», 18 одиниць РСЗВ «Град», а також інше озброєння і техніка. Основні полігони, які використовують окупанти для бойової підготовки на місці: приморський «Нагвалоу» і гірський «Цебельда». Підрозділи 7-ї військової бази, зокрема, мотострільці, військові розвідники та військовослужбовці радіоелектронної розвідки постійно несуть службу біля лінії адміністративного кордону в Гальському районі та Кодорській ущелині.

Крім цього, до складу військової бази входять:

  • авіаційна комендатура, що забезпечує періодичні польоти літаків та гелікоптерів ПКС РФ на аеродром Гудаута;
  • група зенітно-ракетних дивізіонів (включно засоби армійської ППО — ЗРК «Оса», «Стріла-10» і тридивізійний зенітно-ракетний полк ЗРС «С-300» (24 пускові установки), розгорнуті на бойовому чергуванні в н. п. Агудзера і Приморське;
  • радіотехнічний підрозділ, чергові засоби якого перебувають на території Сухумського аеропорту Бабушера.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *