Президент України: Створити належні умови, щоб у людей була можливість …

Президент України: Створити належні умови, щоб у людей була можливість самореалізуватись саме тут, на Донеччині
Саме таке завдання отримала Донецька облдержадміністрація від Президента України Петра Порошенка під час засідання Ради регіонального розвитку, що відбулося у Маріуполі.
Очільник Донецької області Олександр Куць представив на розгляд Глави держави основні положення Перспективного плану розвитку Донецької області на 2019-2021 роки. Загалом він містить понад 2 тисячі проектів, запропонованих до реалізації місцевими громадами. Це будівництво та ремонт медичних і освітніх закладів, спортивних споруд, реконструкція системи водопостачання тощо.
В ході засідання Ради регіонального розвитку приділили увагу розвитку транспортної інфраструктури: ремонту доріг, необхідності відкриття неба для цивільної авіації.
Важливою новиною для всіх стало доручення Президента України начальнику Генерального штабу, міністрам оборони та інфраструктури, а також голові Донецької обласної державної адміністрації Олександру Куцю – опрацювати питання запуску аеропорту «Маріуполь».
Говорячи про перспективи розвитку області та країни загалом, Президент наголосив, що першочерговим завданням є подолання бідності. Вже відсьогодні держава запустила процес монетизації субсидій. Відсьогодні стартувала нова система щорічної автоматичної індексації пенсій: в Донецькій області вона торкнеться 690 тисяч пенсіонерів, і йдеться не про одноразову акцію, а про системний автоматизований процес.
«Економічне зростання триває в Україні 12 кварталів поспіль. Воно системне і стабільне, – наголосив Президент. – Але 3,5 відсотка (до речі, найбільше зростання за останні 7 років), яке Україна продемонструвала у 2018 році, нас точно не влаштовує. Це не той темп, який забезпечить прискорення нашого руху в ЄС та НАТО. І держава потребує справжнього економічного прискорення… Шанс, який отримала держава, має бути реалізований. Нам потрібно в це вірити… Наш обов’язок – об’єднати всіх, хто зараз готовий захищати Україну. Ми непереможні, коли ми єдині. Коли ми єдині, для нас немає нічого неможливого. Ми збудуємо країну процвітаючих громад; країну щасливих, заможних і вільних людей».
#радарегіональногорозвитку, #донецькаобласть, #шляхомрозвитку, #маріуполь, #ДонбасУкраїна

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *