Молодь із Вінниці взяла участь у Зимовому таборі

Молодь Парафії Покрова Пресвятої Богородиці, УГКЦ, м. Вінниці взяла участь у Зимовому таборі у Карпатах.

Цей табір відбувався у днях 1-2 березня 2019. Як зазначають організатори, хороша зимова погода та духовна програма дозволили сімнадцятьом учасникам відновити як фізичні, так і духовні сили.

Учасниця табору, Марічка, радо поділилася своїми переживаннями: «Спочатку більша частина нашої команди не те, щоб кататись, а нормально лижі не могли вдягнути, в тому числі і я. Діти, що перебували на тому ж гірськолижному комплексі, постійно підказували спускатися лижами – «плужком», а в голові лише думка, що єдиний «плужок» тут – це ти. Проте, кожна невдача, падіння виховує силу волі та укріплює у власних прагненнях. Тому можна додати, що «+ 1 навичка» вже є».

На таборі молодь щоденно була присутня на Божественній Літургії, а також спільно молилися на вервиці. Тому вінничани ділячись враженнями наголошували, що з впевненістю можуть сказати, що молитва дарує те, що людина своїми силами не здатна здобути.

На завершення, учасники відвідали музей колишньої підпільної семінарії УГКЦ, що в с. Дора. Екскурсовод музею, о. Богдан відкрив для молоді багато невідомих моментів з життя УГКЦ, часи переслідування, та як відважно молоді хлопці ставали священиками завдяки мудрому духовному супроводу о. Михайла Косила: «Неймовірні труднощі, жертви і переслідування ставали їм на перешкоді, та любов до Бога була сильнішою… Також в пам’яті закарбувалася особлива книжка «Псалтир», яку вручну переписав о. Михайло всього за одну ніч в 15-річному віці».

Прес-служба Київської Архиєпархії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *