Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Сергій …

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Сергій Севрюк

«Розвиток держави, у першу чергу, залежить від якісної освіти наших дітей», – наголосив керівник Луганської обласної організації Профспілки працівників освіти Сергій Севрюк, коментуючи План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

До Плану, який знаходиться на етапі громадського обговорення, увійшли понад 130 проектів з відновлення та розбудови сфери освіти. Це створення опорних навчальних закладів в об’єднаних територіальних громадах, капітальні ремонти шкіл, дитячих садочків, будівництво пришкільних спортивних майданчиків тощо.

На думку Сергія Севрюка, для гармонійного розвитку нашого суспільства необхідно надавати підтримку всьому освітньому комплексу: початковій освіті, середній, професійно-технічній та вищій.

«Починати необхідно з територій. Зараз утворюються об’єднані територіальні громади, які завдяки децентралізації отримують кошти та право розпоряджатися ними на свій розсуд. Вони закладають основу свого розвитку на перспективу, а тому турбуються про освіту: ремонтують школи та дитячі садочки, – зазначив керівник організації Профспілки. – «Нова українська школа» передбачає зовсім нові принципи та форми навчання. Це і новий освітній простір, і обладнання, і дидактичний матеріал. Сучасні умови та засоби освіти дають змогу вчителям реалізувати свій творчий педагогічний потенціал. Вони мають можливість на уроках використовувати інтернет, підключати інтерактивні дошки. Заняття стають цікавими, і діти до школи йдуть з радістю. Уже зараз у перших класах ми спостерігаємо результати всеукраїнської освітньої реформи, яку активно підтримують у громадах».

За його словами, наявність в регіоні якісної освіти, зокрема професійної, сприятиме зростанню кількості кваліфікованих кадрів в області, а отже діти навчатимуться та залишатимуться працювати на Луганщині. Таким чином, молодь не буде роз’їжджатися у пошуках навчальних закладів за межами області й навіть країни, а на ринку праці буде ліквідовано брак робітничих кадрів.

«Коли йдеться про дітей, ми повинні думати також про їхнє здоров’я та дозвілля. А отже, варто паралельно зі школами розвивати позашкільні заклади – це будинки культури, школи мистецтв, спортивні школи, а також будувати сучасні спортивні майданчики. Усе це необхідно дітям для повноцінного розвитку», – додав Сергій Севрюк.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *