Матроси 11-ї бригади протичовнових кораблів ЧФ РФ нагороджені медалями за окупацію Криму

Волонтери міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm встановили факт участі 11-ї бригади протичовнових кораблів ЧФ ВМФ РФ в операції захоплення Криму. Встановлено також, що посвідчення до медалей за окупацію Криму військовикам 11-ї Бр ПЧК підписував капітан 1-го рангу Павло Ясницький.

Особисті дані та фотодокази

Башкатов Роман Євгенійович (рос. – Башкатов Роман Евгеньевич), 1995 р. н., РФ,  м. Таганрог, 20-й провулок, буд. 30.

Призваний на службу в армію восени 2013 року:

Служив матросом на великому протичовновому кораблі “Керч”.

Фото для порівняння корабля

Станом на 2014 рік, на час початку російської агресії проти України, ВПЧК “Керч” входив до складу 11-ї бригади протичовнових кораблів (11 Бр ПЧК), в/ч 42948, ППД – Севастополь, тимчасово окупований Крим. Надалі це з’єднання було розформоване і в 2015 році увійшло до складу відродженої 30-ї дивізії протичовнових кораблів (30 ДПЧК).

Башкатов учасник спецоперації захоплення Криму. У своєму фотоальбомі він опублікував фото посвідчення до медалі за окупацію Криму.

  • Сторінки соцмереж, скріншоти, фотографії Р. Башкатова

    https://vk.com/b629mm161 (http://archive.is/lvBmG)

    http://archive.is/5Q31U  http://archive.is/7DEYW

 

Денисов Кирило Віталійович (рос. – Денисов Кирилл Витальевич), за даними сторінок в соціальних мережах: дата народження 12.07.1994 р.н. Народився в м. Таганрог (Ростовська область РФ), де й зараз мешкає його мати, бабуся та інші родичі. У профілі соцмережі “Вконтакті” також вказане місто Ростов-на-Дону.

Денисов теж проходив строкову службу в 2013-2014 роках – служив старшим матросом на ВПЧК “Керч” (11-та БрПЧК, в/ч 42948). Учасник спецоперації захоплення Криму. Зберігає в альбомі фотографії з медаллю за окупацію та фото нагородного посвідчення до медалі.

 

  • Сторінки соцмереж, скріншоти, фотографії К. Денисова

    https://ok.ru/profile/557131240256 (http://archive.is/KuDMQ)
    http://archive.is/bUy9e
    http://archive.is/EcUfA

    https://vk.com/kiro_san (http://archive.is/oAKyh)
    http://archive.is/nfmte

 

Кілька слів про ВПЧК “Керч”

Цей корабель було спущено на воду в 1972 році. У серпні 1984 за добу до виходу на чергову бойову службу стався ексцес: один з мічманів не перевірив наявність мастила і провернув головні механізми, в результаті головна енергетична установка корабля вийшла з ладу. Ремонт тривав з 1985 по 1988 рік. Після модернізації в 1993 році сталося займання холодильника в офіцерському буфеті. Пожежу виявили тільки через 25 хвилин, але надбудова не встигла зайнятися і корабель вижив. Також у 1993 році під час швартовки «Керч» врізався в бетонну стінку причалу і вирушив на двотижневий ремонт через пошкодження корми. У 2014 році корабель проходив відновний ремонт. Під час ремонту сталась пожежа, яка пошкодила низку відсіків. “Горіло добре, гасили майже добу”, – прокоментував подію співробітник МНС. “Та там кормове машинне відділення геть вигоріло”, – повідомив співробітник ремонтного заводу. Пожежа сталася з вини матросів строкової служби, які розклали сушитися одяг на дизель-генераторі і пішли спати. Комісія, яка розслідувала пожежу, прийняла рішення про списання та утилізацію корабля. Проте згодом було вирішено, що “Керч” стане кораблем-музеєм і, за словами колишнього командира корабля, буде вирішувати низку проблем, а саме: “виховання молодого покоління, виховання міста, ну і… місто-герой Керч, тому… це дуже здорово”.

 

Нагородні посвідчення до медалей за окупацію Криму військовикам в/ч 42948 підписував капітан 1-го рангу Ясницький Павло Геннадійович (рос. – Ясницкий Павел Геннадьевич), який на той час був тимчасово виконуючим обов’язки командира. На початку своєї військової кар’єри Ясницький служив на ВПЧК “Керч” командиром зенітно-ракетної батареї.

Передусім хочемо нагадати Ясницькому, що він народився 06.11.1969 року в Сєвєроморську Мурманської області РФ, бо у своєму профілі “ВКонтакті” він помилково вказав як рідне українське місто Севастополь. Але не варто розслаблятися і ховати валізи. Родині окупанта доведеться повертатися в Сєвєроморськ, а Ясницький постане перед судом за воєнні злочини.

Джерело фото: ruinformer.com

У 1986 році Ясницький закінчив Нахімовське військово-морське училище в Санкт-Петербурзі, у 1991 році закінчив ЧВВМУ ім. П.С. Нахімова в Севастополі, в 2004 році закінчив ВМА ім. Кузнецова (цей виш базується у Санкт-Петербурзі, його філіал – у Калінінграді).

Станом на 2016 рік Ясницький фіксується на посаді командира Постійного оперативного з’єднання Військово-морського флоту РФ у Середземному морі.

Слід зазначити, що воєнні злочини для роду Ясницьких стали нормою: дід Павла Ясницького у 1945-1951 роках служив в НКВС начальником загону “Смерш” і, як розповідає внук, боровся з бандерівцями. Результати боротьби росіян з українцями відомі: минуло багато десятиліть, але час від часу ще й досі в Україні знаходять поховання закатованих росіянами українців.

  • Сторінки соцмереж, скріншоти, фотографії П. Ясницького

    https://ok.ru/profile/148037861048 (http://archive.is/R1w1s)   http://archive.is/FWNK7   http://archive.is/4eJ5q

    https://vk.com/id43231665 (http://archive.is/FMyuo) http://archive.is/qzQbY  http://archive.is/Ws8Fu

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100015070635571 (http://archive.is/F621Q)

 

Звертаємося до правоохоронних органів України: У переліку підрозділів ЗС РФ, причетних до захоплення Криму, озвученому військовою прокуратурою України,  немає 11 Бр ПЧК та не названо ВПЧК “Керч”. Також П. Ясницький поки не фігурує в переліку (1, 23) військових службових осіб командного складу Збройних Сил та представників влади РФ, яким Головною військовою прокуратурою України повідомлено про підозру. Просимо сприймати наше розслідування як повідомлення про злочин, скоєний проти України, і провести всі належні процесуальні дії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *