Актуальний коментар: на Луганщині поширюється мовлення українських …

Актуальний коментар: на Луганщині поширюється мовлення українських телеканалів

Луганською філією Концерну радіозв’язку, радіомовлення і телебачення поновлено мовлення низки телеканалів. Зокрема, у Біловодському районі, Лисичанську та Старобільську.

Про це повідомив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко.

«Ми щоденно опрацьовуємо заходи з протидії інформаційній агресії, спрямованої на дестабілізацію ситуації на Луганщині. Так, РФ намагається збільшити кількість телевізійних передавачів на кордоні з нашою областю. Ми протидіємо втручанню в наш медійний простір. Розширення покриття території Луганщини україномовним контентом захистить населення від неправдоподібної інформації з боку ворога», – підкреслив він.

Зокрема, поновлено мовлення у Городищі (це телеканали «1+1», який транслюється на 23 ТВК, та «UA Перший» на 33 ТВК), Лисичанську (телеканал «ІРТА» на 52 ТВК) та Старобільську («ІРТА» на 53 ТВК).

Він подякував за співпрацю директору Луганської філії Концерну РРТ Віктору Дриндаку.

Спікер зауважив, що жителям області, насамперед, у найбільш віддалених та прифронтових районах Луганщини, необхідний якісний україномовний телевізійний продукт: «Вони очікують на новини та інші тематичні та розважальні програми національного виробництва, широкий вибір телеканалів. Тож, ми продовжуємо працювати за цим напрямом. Це особисте доручення виконуючого обов’язки голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя».

Ще одним завдання очільника області є будівництво нової телевежі у Попаснянському районі. Проект реалізовуватиметься впродовж 2019 року. Загальна його вартість складає понад 23 мільйони гривень.

Її сигнал прийматимуть майже на всій тимчасово окупованій території Луганської області – а це лише на початку мовлення будуть 16 телеканалів та 8 радіостанцій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *