Дружина російського солдата з 99-ї бригади МТЗ несвідомо видала докази для Гааги

На початку березня президент Росії В. Путін підписав прийняті Держдумою зміни до закону “Про статус військовослужбовців”. Відтепер російським солдатам заборонено повідомляти ЗМІ та в мережі інтернет інформацію про себе та інших військовослужбовців ЗС РФ, про звільнених в запас та членів їхніх сімей, про діяльність органів військового управління. Також забороняється користуватися на службі електронними виробами, які дають змогу зберігати та поширювати в інтернеті аудіо-, фото-, відеоматеріали, а також дані геолокації.

За останні 5 років це не перша спроба росіян зупинити витік у світову мережу інформації про воєнні злочини, скоєні Росією в різних країнах світу. Проте всі намагання безуспішні. Тим більше, що інформацію військового характеру публікують не лише російські військовики, а й їхні родичі. Тож коло осіб, яким в Росії треба заборонити користуватися смартфонами, дуже велике, Держдумі є над чим попрацювати.

Сьогодні волонтери InformNapalm оприлюднюють дані військовика  76-го ремонтно-відновного батальйону (в/ч 23286, ППД батальйону – Слов’янськ-на-Кубані, входить до складу 99-ї бригади МТЗ, в/ч 72153, ППД бригади – м. Майкоп), який брав участь в операції захоплення Криму. Допомогла нам в нашому розслідуванні його дружина.

 

Спалений дружиною

Ткаленко Дмитро Віталійович (рос. – Ткаленко Дмитрий Витальевич), 14.09.1994 р. н., м. Кримськ (Кримський район Краснодарського краю РФ). У Кримську з 2001 по 2010 роки навчався в школі № 20, з 2010 по 2013 роки – в 70-му професійному ліцеї.

Перші армійські фото з’явилися в альбомі соцмережі “Однокласники” у липні 2013 року. А весною 2014 року в альбомі Ткаленка з’явились фотографії, зроблені в Криму:

Дружина Дмитра – Олеся Ткаленко (Хорошева) – у лютому 2017 року в своєму профілі соцмережі “ВКонтакті” опублікувала фото медалі “За повернення Криму” та нагородне посвідчення до неї. Згодом ці фото Олеся Ткаленко з альбому видалила, але ми їх зберегли для Міжнародного кримінального суду.

У нагородному посвідченні вказаний номер військової частини, в якій служив (судячи з петлиць на формі, зв’язківцем) рядовий Дмитро Ткаленко – в/ч 72153. Це 99-та бригада матеріально-технічного забезпечення. Посвідчення до медалі підписав полковник Єгоров Ігор Анатолійович, який станом на 2014 рік був командиром 99-ї ОБр МТЗ, про нього ми згадували у статті, присвяченій військовикам з автомобільного батальйону цієї бригади.

У коментарях до наступної фотографії Д. Ткаленко говорить, що перебуває в Слов’янську:

Вочевидь йдеться про Слов’янськ-на-Кубані, де базується 76-й ремонтно-відновний батальйон. Це підтверджується даними профілів друзів Ткаленка.

Так, Ткаленка впізнано на груповій фотографії у профілі його товариша по службі Юрія Шангіна:

У Шангіна є фото, на якому військовослужбовці в розташуванні військової частини. На стіні стенд, на якому бачимо напис “Слов’янськ-на-Кубані”:

На столі упаковка з назвою піцерії та номером телефону. Це телефон піцерії “Фараон” у Слов’янську-на-Кубані:

 

Ще одну важливу фотографію було виявлено в альбомі Дмитра Ткаленка. На фото він з батьком, обоє у військовій формі та зі зброєю. Підпис під фото: “я з батьком в криму))”.

Віталій Ткаленко, батько Дмитра, брав участь в операції захоплення Криму в складі 18-ї ОМСБр, він фігурант нашого розслідування Список-1097: як 18-та ОМСБр ЗС Росії окупувала Крим

  • Сторінки соцмереж, скріншоти, фотографії Д. Ткаленка

    https://ok.ru/profile/557799198692 (http://archive.li/NNRnb) http://archive.li/OxNjw http://archive.li/DWVVR

    https://vk.com/id252155642 (http://archive.li/hZvK6) http://archive.li/oftPg  http://archive.li/82LwQ https://vk.com/id230549083 (http://archive.li/1vNQt)  http://archive.li/TBICU

    архів фото медалі в профілі дружини http://archive.li/X0Hhc http://archive.li/GpVS2 профіль дружини https://vk.com/id310646913 архів профілю http://archive.li/JQDZt https://ok.ru/profile/521172771719?st.cmd=anonymFriendRestricted&st.friendId=521172771719&st.ups=FEED_VISIBILITY&st.navst=116&st.layer.cmd=PopLayerClose (http://archive.is/k8TIq)

    профіль батька https://ok.ru/profile/366814471696 (http://archive.li/SNJ0Q )

     

Читайте також:

 “Танки звозимо з Анапи і Темрюка”, – розкриті свідчення військового 76-го РВБ Росії про початок агресії

Танки для війни на Донбас постачали солдати 76-го РВБ Росії (ФОТОДОКАЗИ)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *