Міністерство у справах ветеранів підтримає роботу реабілітаційних центрів, …

Міністерство у справах ветеранів підтримає роботу реабілітаційних центрів, – Ірина Фріз

Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, перебуваючи з робочим візитом у Луганській області, відвідала Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни, що розташований у м. Рубіжне.

У центрі, зокрема, міністр ознайомилася з роботою інформаційно-аналітичного відділу, системою електронного обігу медичної документації ветеранів, роботою кабінетів функціональної діагностики, голкорефлексотерапії, унікального у своєму роді фізіотерапевтичного кабінету, роботою медичних психологів.

«Цей центр є показовим прикладом того, як мають працювати реабілітаційні центри по всій Україні, – зауважила Ірина Фріз. – Міністерство у справах ветеранів буде спрямовувати свою діяльність на підтримку і розбудову реабілітаційних центрів для ветеранів. Це буде по всіх областях. Особлива увага буде приділена нашій співпраці з Луганською та Донецькою областю».

Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни потужністю 30 ліжок розпочав свою роботу в березні 2018 року. Протягом минулого року там отримали медичну допомогу 330 хворих. Серед пацієнтів центру – учасники бойових дій, учасники ООС та члени їхніх сімей, інваліди війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС, діти війни та інші.

На базі центру ветерани війни та члени сімей загиблих мають можливість отримати комплексне відновлювальне лікування, консультації суміжних спеціалістів, а також комплексне обстеження стану здоров’я для виявлення основних та супутніх захворювань.

На проведення ремонтних робіт та реконструкції приміщень, в якому розташовано центр освоєно 2,1 млн грн, на придбання медичного обладнання 619 тис. грн і на придбання автотранспорту 155 тис. грн.
Можливості центру значно розширяться після того, як будуть введені в експлуатацію кабінети лікувальної фізкультури та водо-, грязелікування. Роботи по їх облаштуванню та комплектації планується завершити у травні поточного року.

Крім того, міністр ознайомилася з роботою ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура», де відзначила високу якість товарів, які виробляються в Луганській області.

«Луганчани – завзяті, мудрі, сильні й прагнуть жити в незалежній Україні. Вони будують виробництва, які здатні давати продукцію високої якості на експорт», – зазначила Ірина Фріз.

Підприємство є виробником високоякісних панчішно-шкарпеткових виробів та випускає понад чотириста їх найменувань літнього, демісезонного і зимового асортименту.

ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура» створено у квітні 2011 року на основі виробничої бази фізичної особи-підприємця Геннадія Місюренка. У 2017 році відбулося відкриття нового виробництва підприємства, на якому встановлено високоякісне обладнання.
На підприємстві працює 150 осіб.

У 2018 році вироблено майже 1300 тис. пар панчішно-шкарпеткових виробів. Обсяги виробництва постійно зростають.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *