Біловодська громада отримала автомобіль для перевезення осіб з особливими …

Біловодська громада отримала автомобіль для перевезення осіб з особливими потребами

Транспортний засіб оснащений усім необхідним: автоматичним підйомником, кріпленням для візків, кондиціонером, обігрівачем, а також додатковими місцями для супроводжуючих людину з особливими потребами.

«Соціальне таксі» курсуватиме населеними пунктами громади за графіком.

Старости можуть подавати замовлення, коли буде потрібен транспорт, а маршрут коригуватиметься для всіх жителів громади, зазначеної категорії.

З метою розвитку соціальних послуг для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю Біловодська об’єднана територіальна громада взяла участь в державній програмі придбання спеціально обладнаного автомобіля.

Наказом Міністерства соціальної політики від 17.07.2018 року № 1022. затверджено перелік установ, які отримають спеціально обладнаний автомобіль. У цей перелік ввійшла служба з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, утворена на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Біловодської селищної ради.

У Територіальному центрі соціального обслуговування створено службу з перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Як зазначають у Біловодській громаді, їх завдання зробити все можливе, щоб соціальні послуги та обслуговування жителів, які потребують підтримки і допомоги, стали доступнішими.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *