На Луганщині вжиті заходи з підготовки до пропуску весняного …

На Луганщині вжиті заходи з підготовки до пропуску весняного водопілля

Сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації розглянуто стан готовності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади до пропуску весняного льодоходу, повені та паводку у 2019 році.

Провів нараду виконуючий обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

По вищеназваній темі доповів начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мирошниченко.

Він зауважив, що для забезпечення готовності до оперативного реагування за затверджено План дій місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків у 2019 році на території області.

На виконання зазначеного плану в містах і районах створено оперативні штаби, організовано перевірки стану гідроспоруд, водосховищ, ставків, меліоративних систем та об’єктів, що знаходяться у зоні впливу шкідливої дії льодоходу, повені та паводків, відкориговано карти-схеми зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із паводком та пропуском льодоходу і повені.

Крім того, уточнено розрахунки сил та засобів для проведення запобіжних заходів і виконання робіт з ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводків, спільно з райавтодорами вжито заходів щодо розчищення від захаращень зливових каналів.

Володимир Мирошниченко доповів, що спільно з Департаментом житлово-комунального господарства облдержадміністрації вжито заходів щодо забезпечення безперебійної роботи водозаборів господарського-питного призначення, водопровідно-каналізаційних споруд і мереж, систем зливової каналізації, дренажних систем, природних і штучних дренажів для відведення талої та дощової води в умовах можливої повені та паводків.

Також створено запаси реагентів, знезаражуючих засобів та реактивів для очищення та знезараження питної води. Забезпечено максимальну готовність аварійно-відновлювальних бригад для підтримання стабільної роботи об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства.

Підготовлено інженерну й автомобільну техніку, мобільне насосне обладнання, автономні джерела живлення, засоби забезпечення питною водою, забезпечено цілодобовий моніторинг гідрологічної обстановки з метою своєчасного реагування на можливі небезпечні гідрологічні явища і процеси на водних об’єктах області.

У період паводка загальна площа зон затоплення може досягти 275 км кв. У зонах можливого затоплення може опинитися: 58 населених пунктів, 4,5 тис. будівель, 32 тис. га сільськогосподарських угідь, 16 відділень зв’язку, до 140 км автомобільних шляхів та 34 низьководних моста на цих дорогах, до 4 км залізниці, 31 об’єкт енергетики, до 300 км ліній електропередач, до 54 підстанцій.

Найскладніша паводкова обстановка може виникнути на річках: Сіверський Донець (до зони можливого затоплення попадають дев’ять населених пунктів), Айдар (17 населених пунктів), Красна (16 населених пунктів), Деркул (12 населених пунктів), Євсуг (чотири населені пункти).

Наразі в області триває робота з підготовки до пропуску весняного водопілля.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *