Представники багатонаціональної групи військових спостерігачів …

Представники багатонаціональної групи військових спостерігачів зустрілися з обласним керівництвом

Захід провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Із багатонаціональною інспекційною групою Королівства Норвегії, до складу якої увійшли представники Королівства Данії та Канади, він обговорив військово-політичну ситуацію на Луганщині.

У подальшому група поінформує з цього приводу держави-учасниці ОБСЄ у контексті поширення об’єктивної та неупередженої інформації про ситуацію в тимчасово окупованих територіях, що сприятиме зусиллям міжнародної спільноти, спрямованим на врегулювання конфлікту.

Перш за все, Юрій Клименко подякував Урядам Норвегії, Данії та Канади за підтримку України під час збройної агресії з боку РФ.

Розповівши про соціально-економічну ситуацію, що склалася в області починаючи з 2014 року, він детально зупинився на питанні енергетичної безпеки регіону.

Увагу на цій темі зосередив керівник інспекційної групи, полковник Андреас Ойгарден.

Заступник голови облдержадміністрації поінформував, що Луганщина має долучитися до Об’єднаної енергетичної системи України влітку 2019 року. Зокрема, будівництво електропідстанції у Кремінній, за словами підрядника, завершиться у липні.

«Це дозволить нашій області економічно розвиватися, запустити потужні промислові підприємства, стати більш цікавою для інвесторів, яким, передусім, необхідні умови надійного електропостачання», – сказав Юрій Клименко.

Стосовно протидії інформаційній агресії з боку РФ він розповів про заходи, які вживаються в області з цього приводу.

До складу делегації увійшли інспектори Андреас Ойгарден, Свен Свенсон, Торгеір Вогнілд, Еміль Броволд, Міхаєль Ріканек (усі – громадяни Королівства Норвегія), Деніс Лаайє (громадянин Канади) та Флеммінг Анкер (громадянин Королівства Данія).

Багатонаціональну групу військових спостерігачів супроводжували офіцери Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України.

Як повідомив представник Управління верифікації, полковник Владислав Пономарьов, група приїхала за запрошенням Уряду України для інспектування району відповідно до Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки. Під час візиту делегація ознайомиться із військовою діяльністю ЗСУ та правоохоронних органів.

Група перебуватиме у Луганській та Донецькій областях до 29 березня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *