Головна зірка “Гри Престолів” ледь не померла від інсульту

Актриса Емілія Кларк, яка зіграла Дейенеріс Таргаріен, "Мати драконів" у популярному телесеріалі "Гра престолів", зізналася, що перенесла два інсульти і ледь не попрощалася з життям.

Все почалося після завершення зйомок першого сезону фентезі-епопеї. Під час спортивного тренування дівчина відчула себе погано, її доставили в лікарню, де лікарі виявили у неї розрив аневризми, який і викликав перший інсульт. Третина пацієнтів з таким діагнозом не виживають – але медикам вдалося врятувати Кларк.

Однак у актриси почалася афазія, розлад мови. І в той момент, зізналася актриса, вона просила лікарів дозволити їй померти: їй здавалося, що і кар’єра, і її мрії загублені. Але і ця біда минула її – афазія пройшла через тиждень.

Вийшовши з лікарні, Кларк повернулася до звичайного життя – хоча її і переслідували сильні головні болі, доводилося навіть приймати морфін, щоб висидіти численні прес-конференції. Лікарі знайшли у неї ще одну невелику аневризму – і після третього сезону дівчина знову опинилася на операційному столі.

Кларк говорить, що зараз відчуває себе добре. Актриса підтримує благодійний фонд SameYou, який допомагає людям, які пережили травми мозку та інсульти.

Дивіться також: Як побороти депресію? Американський досвід, поради.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *