Вечір українського короткого метру

21 березня ми провели «Вечір українського короткого метру» в прес-центрі «Kharkiv Today», за обговоренням документальних кінострічок з репертуару кіноклубу Docudays UA.

Під час перегляду, кожен глядач стикнувся з реальністю, в якій живуть пересічні українці. Це кіно не має традиційної схеми побудови. Тут немає пафосу, гламуру, любовних трикутників та життя на показ.

А ще, немає готових відповідей… Режисер не показує героя в позитивному чи негативному світлі. Ми просто спостерігаємо за реальністю. У представлених до перегляду короткометражках українських режисерів піднімалися питання про сирітсво і мрії кращого життя, людську гідність та філософію прав людини, зловживання владою та боротьбу активістів.

Після перегляду кожної стрічки відбувалося жваве обговорення. Дискусії, були такими ж гарячими, як і представлені проблеми суспільства, троте це ще раз підкреслює небайдужість людей до ближніх та до виборів у своєму житті. Про це свідчить коментар Юлії Пряничкиної, яка завітала на захід з Чугуїва:

 «Рада что посмотрела. Такое кино, скажем, чтоб на жизнь посмотреть с большей лёгкостью и с допустимыми вариантами выбора качества жизни»

Формуючи відповідальність за власне життя та суспільство в цілому, ми наближаємось до омріяного майбуття.

Нагадаємо, що захід відбувся в рамках проекту «Об’єднуючи людей заради розбудови миру»

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *