«Школярок знайшли в туалетах із таблетками». Що відомо про отруєння дівчат у Красноперекопську

У Красноперекопську 21 березня дві школярки були госпіталізовані з отруєнням невідомими медичними препаратами. Одна з дівчат померла дорогою до лікарні, інша досі перебуває в реанімації. Російське слідство поки не розголошує подробиці того, що сталося.

Про отруєння школярок у Красноперекопську стало відомо 21 березня. Це сталося вранці в міській школі №4. Дівчат 14 та 15 років виявили в тяжкому стані й викликали «швидку».

Смерть, реанімація, розслідування

Діагноз першої дівчинки ‒ біологічна смерть. Отруєння невідомими медичними препаратами. Інша дівчинка ‒ у реанімації, стан середньої тяжкості
Сергій Олефіренко

«Діагноз першої дівчинки (15-річної ‒ КР) ‒ біологічна смерть. Отруєння невідомими медичними препаратами. Інша дівчинка ‒ у реанімації, стан середньої тяжкості. Вранці ще був важким, потім стабілізувався. Сталося все вранці (21 березня ‒ КР) о 9:55», ‒ повідомив місцевим ЗМІ директор Кримського центру медицини катастроф і швидкої медичної допомоги Сергій Олефіренко.

Стан другої постраждалої лікарі оцінюють як стабільний, середньої тяжкості, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я російського уряду Криму.

У Красноперекопському слідчому відділі Слідкому Росії встановили, що загибель школярки сталася в результаті отруєння. За цим фактом порушена кримінальна справа.

Це поки єдина інформація, яку повідомляє кримська влада. Чи були учениці знайомі одна з одною? Які медикаменти вони вжили та чому це сталося? Ці запитання поки залишаються без відповідей. Не названі й імена загиблої та постраждалої дівчат.

«Знайшли з таблетками «Но-шпи»

Поступово в кримських ЗМІ з’являються подробиці події. За повідомленням видання «Аргументы недели ‒ Крым», обидві школярки навчалися в 9 класі. Але чи були вони однокласницями, не уточнюється. Раніше дівчата не вчиняли правопорушень і не перебували на обліку в поліції, зазначає видання.

Школярок знайшли в різних туалетах. На місці лежали кілька порожніх упаковок «Но-шпи», проте в рюкзаках підлітків виявили й інші таблетки

«Школярок знайшли в різних туалетах. Врятували ту школярку, яка була виявлена першою, другу знайшли вже мертвою. Офіційно не відомо, які ліки випили школярки. За інформацією вчителів, на місці лежали кілька порожніх упаковок «Но-шпи» (лікарський препарат, що має спазмолітичний, міотропний, судинорозширювальний, гіпотензивний вплив ‒ КР), проте в рюкзаках підлітків виявили й інші таблетки», ‒ повідомляє видання.

Завідувач Красноперекопської станції «швидкої допомоги» Олексій Усиченко в інтерв’ю держтелеканалу​ «Крым 24» повідомив, що загиблу школярку не встигли довезти до лікарні. За його словами, вона померла в машині «швидкої» під час реанімаційних дій.

Дійсно гарні дівчатка. Добре навчалися. Усі причини, чому це сталося, ми з’ясовуватимемо
Наталія Гайдаєнко

Директор школи №4 Наталія Гайдаєнко розповіла «Крым 24», що подія стала трагічною несподіванкою. За її словами, обидві дівчинки ‒ з хороших сімей, у школі їх характеризують позитивно.

«Дійсно гарні дівчатка. Добре навчалися. Усі причини, чому це сталося, ми з’ясовуватимемо», ‒ сказала вона.

Жителька Красноперекопська повідомила в соцмережі «Вконтакте» з посиланням на працівницю школи №4 та свою дочку, яка там навчається, що школярки отруїлися, коли пішли з уроку фізкультури.

«Дівчата випили по 50 таблеток, припускають, що це «Но-шпа», але що було в баночках, насправді ще з’ясовують. Фізрука тепер тягають, адже це сталося на його уроці», ‒ повідомила жінка в групі «Підслухане. Красноперекопськ».

Публічних коментарів викладача фізкультури з приводу цих повідомлень поки немає.

Версії відрізняються

Кримські ЗМІ озвучили дві версії того, що сталося. За однією з них, імовірною причиною події міг стати стрес школярок на тлі наближення іспитів.

За іншою ‒ це була спроба самогубства, повідомляє, зокрема, російський телеканал «Вести Крым».

Жителі Красноперекопська обговорюють у соцмережах версії, згідно з якими школярки могли стати жертвами людей, які поширюють наркотики.


Ілюстративне фото

Підтвердити або спростувати ці версії в адміністрації Красноперекопська кореспонденту Крим.Реалії не змогли, пославшись на таємницю слідства.

«Я від начальника отримала розпорядження не давати жодних коментарів, поки триває слідство. Тому ніяких коментарів ми не даємо», ‒ сказали Крим.Реалії у відділі у справах неповнолітніх і захисту їх прав.

Міністр освіти, науки та молоді російського уряду Криму Наталя Гончарова теж відмовилася говорити з кореспондентом Крим.Реалії про те, що нещодавно трапилося в Красноперекопську, пославшись на зайнятість.

Рідні загиблої та постраждалої школярок не робили публічних заяв. На момент публікації матеріалу, кореспонденту Крим.Реалії не вдалося зв’язатися з родичами школярок.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *