Аграрії Луганщини готуються до весняно-польових робіт Про стан підготовки …

Аграрії Луганщини готуються до весняно-польових робіт

Про стан підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт обговорено під час наради в режимі skype-конференції з питань комплексу весняно-польових робіт та програм державної підтримки.

Захід відбувся під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Володимира Топчія.

Також розглядалися питання реалізації програм державної підтримки аграрного сектору та укладання форвардних контрактів ПАТ «Аграрний фонд».

Як розповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна посівна площа сільгоспкультур цьогоріч становитиме понад 800 тис. гектарів. Так, ярих зернових культур планується посіяти на площі 123 тис. га, технічних культур – 365 тис. га.

Цього року аграрії Луганщини мають достатнє ресурсне забезпечення для проведення сівби ярих зернових культур в оптимальні терміни та за дотриманням усіх технологічних вимог.

У сільгосппідприємствах та одноосібних господарствах області під урожай 2019 року посіяно 281 тис. га озимих зернових культур, що на 2 тис. га більше, ніж у минулому році. Крім того, озимого ріпаку посіяно 5,7 тис. га.

Підживлення озимих культур на зерно вже проведено на площі 99,5 тис. га.

Сьогодні 84 % озимих культур знаходяться в доброму і задовільному стані.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *