На Харківщині СБУ затримала двох поліцейських на хабарі у сім тисяч доларів



Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали на отриманні неправомірної вигоди двох оперуповноважених одного з районних відділів поліції Харкова.
Оперативники спецслужби встановили, що майор та старший лейтенант поліції вимагали у місцевого мешканця сім тисяч доларів США. За цю суму поліцейські обіцяли «вирішити питання» щодо не притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності за виявлені факти зберігання та збуту наркотичних засобів. Зловмисники також обіцяли надалі «закривати очі» на його діяльність у сфері наркобізнесу.
Правоохоронці затримали поліцейських у житловому масиві Харкова згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання усієї суми неправомірної вигоди.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим працівникам поліції про підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання кожному з них міри запобіжного заходу.
Тривають слідчо-оперативні дії.
Операція з викриття хабарників проводилась під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону. Також співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі двох інспекторів Управління патрульної поліції Запоріжжя. Оперативники спецслужби встановили, що поліцейські вимагали від місцевого жителя десять тисяч гривень. За вказану суму посадовці обіцяли не притягати чоловіка до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані наркотичного сп’яніння. Правоохоронці затримали поліцейських згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з центральних вулиць Мелітополя після отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі чотирьох тисяч гривень.
У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення ймовірної причетності затриманих поліцейських до вимагання хабарів.
Заходи з викриття зловмисників проводились спільно з Державним бюро розслідувань.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *