Нічого важливішого за мир для нас немає – Президент ініціюватиме саміт Нормандського формату

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко зазначає, що не йдеться про загострення ситуації на фронті в останній тиждень, бо ситуація напружена від самого початку збройної агресії Росії проти України. Він наголосив, що українська армія готова і здатна зупинити ворога, але підкреслив, що його пріоритетом є завершення війни з залученням миротворчої місії ООН на Донбасі.

«Ми говоримо, що п’ять років в Україні йде війна. Повномасштабна війна. Це ніякий не заморожений конфлікт. Майже кожен день Україна втрачає своїх найкращих хлопців та дівчат. І на сьогоднішній день 2961 український воїн загинув під час цієї війни. Це лише склад бойових втрат», – сказав Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Україна».

Президент підкреслив, що, безумовно, у України зараз вже інша армія. «Ми порох тримаємо сухим, зброю тримаємо напоготові. І вже немає ніяких ілюзій у країни-агресора щодо тієї ціни, яку доведеться заплатити, якщо вона спробує відновити широкомасштабний наступ на українську територію», – наголосив Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

При цьому він підкреслив, що українська армія має вже інше озброєння і навички: антиснайперські комплекси, дрони, космічну розвідку, добрий вишкіл і професіоналізм наших воїнів. «Україна зараз, українські Збройні Сили ведуть лише вогонь у відповідь. Втрати окупаційних військ на сьогоднішній день значно перевищують втрати Збройних Сил України», – зазначив Петро Порошенко.

«Це є найбільш ефективний спосіб, щоб ворог дотримувався режиму припинення вогню, який був запропонований Україною. Бо я наголошую –  нічого важливішого за мир у нас немає», – сказав Президент.

Президент також повідомив, що одразу після президентських виборів він ініціюватиме проведення саміту в Нормандському форматі в координації з американськими партнерами України. «Я твердо переконаний, що ми маємо розпочинати з погодження проекту рішення про запровадження «блакитних шоломів» ООН – миротворців. Нічого важливіше для того, щоб припинити якнайшвидше війну і почати мирне відновлення суверенітету для нас не існує», – підсумував Глава держави.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *