“Все погано”, “Москва стежить”, “втручання через Facebook”. Що про вибори в Україні пише американська преса

"В Україні Росія випробовує нову тактику в Facebook із фальсифікації виборів", – пише газета The New York Times.

"На відміну від втручання у вибори 2016 року у США, яке полягало у створенні росіянами у Санкт-Петербурзі фейкових Facebook сторінок, цьогорічна операція має розумний поворот. Вона спробувала обійти нові правила безпеки Facebook, заплативши українським громадянам за доступ російських агентів до їхніх сторінок", – пише видання, посилаючись на розслідування СБУ.

Журналісти газети пишуть, що "Україна давно була випробувальним майданчиком для так званих російських активних дій, і стала однією з перших жертв виборчих маніпуляцій, які потім застосували у США, Франції та інших країнах".

"Все погано: Україна завмерла перед виборами на яких лідирує неперевірений коміком в лідерах". Так свою статтю назвала газета The Washington Post.

"Зеленський відкрито не підтримує націоналістичну риторику" на відміну від президента Трампа, чи заступника прем’єр-міністра Італії Маттео Сальвіні, пише видання. "Але він представляє широкий політичний тренд останніх років, який підриває позиції кандидатів "естеблішменту".

"Майже не вдаючись у подробиці, Зеленський пообіцяв провести переговори із російським президентом Володимиром Путіним й закінчити п’ятирічну війну", він проводить "кампанію із завоювання сердець і умів людей, які живуть на окупованих сепаратистами територіях".

Телеканал CNBC опублікував матеріал під назвою: "На тлі триваючих воєнних дій, Росія уважно спостерігає за президентськими виборами в Україні".

"Всі три кандидати виглядають як прозахідні та анти-російські, однак Зеленський дав зрозуміти, що готовий вести переговори із Росією щодо Донбасу," – пише медіа.

"Зеленський очолює рейтинги, але він новачок у політиці, його найближчим до президентства досвідом було виконання ролі президента у популярній телевізійній програмі. Перемога чинного президента Порошенка означатиме певну стабільність, проте щодо нього та Тимошенко лунали обопільні звинувачення у корупції, які обидва кандидати відкидають".

Дивіться також: Як виграти політичну кампанію. Відео

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *