Ми зможемо забезпечити виконання Мінських домовленостей, включно з вичавленням окупаційних російських військ з окупованих територій – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що питання миру в Україні буде найголовнішим після завершення виборів на найвищу посаду в державі. Під час прямого ефіру на телеканалі «Україна»  Глава держави заявив, що врегулювання ситуації в країні буде найпершим кроком після президентських виборів. «Найголовніше – це є встановлення миру», – сказав Петро Порошенко.

Він нагадав, що ключ від миру знаходиться не в Києві, не у Брюсселі чи Вашингтоні. «Він знаходиться у Москві. Але ми зможемо провести рішення щодо запровадження миротворців на Донбасі, «блакитних шоломів». Ми зможемо сьогодні забезпечити виконання Мінських домовленостей, включно з вичавленням окупаційних російських військ з окупованої території Донбасу, з виведенням важкої техніки і артилерії, роззброєнням незаконних збройних формувань, передачі під контроль України неконтрольованої ділянки українсько-російського  кордону», – підкреслив Президент.

«Бо ніхто в світі не прагне миру більше, ніж ми – українці. Ніхто в світі не прагне миру більше, ніж я – Президент України. І сьогодні, користуючись потужною підтримкою світу, ми точно доб’ємося того, щоб на територію України нарешті прийшов мир, а територія України була звільнена від окупації і український суверенітет повернувся на окуповані території», – наголосив Глава держави. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *