Запрошуємо до перегляду кінострічки «Возз’єднання: десять років після війни»

Карітас Харкова запрошує до перегляду та обговорення документальної кінострічки «Возз’єднання: десять років після війни», що присвячена зустрічі молодих албанців та сербів через 10 років після війни на Балканах.

Коли? – 19 березня, о 18:00

Де? – в прес-центі «Kharkiv Today», вул. Мироносицька, 8

У 1999 сербська армія та албанські повстанці воювали в Косово. Серби та албанці живуть відокремлено, країна на межі війни. В цей час дві групи сміливих студентів з кожної сторони вирішують вперше познайомитися та поспілкуватися зі своїми опонентами. За два тижні після цієї зустрічі почалися бомбардування НАТО, і студенти втратили зв’язок один із одним – аж поки не зустрілися знову через 10 років. Між ними досі існують конфлікти, але ролі змінилися кардинально.

На зустріч запрошена Світлана Петрова – випускниця Центру миру та діалогу імені Ф.Нансена, міжнародний медіатор та фасилітатор діалогу, голова правління Центру права та посередництва, член правління Національної асоціації медіаторів України.

Переклад на українську підготований за підтримки Українського центру злагоди за підтримки Центру миру та діалогу імені Ф.Нансена та Посольства Норвегіі в Україні.

Цей фільм піднімає багато питань про примирення, довіру та діалог, які хвилюють українців сьогодні:

Чи є особливим військовий конфлікт в Україні?
Між ким можна і варто шукати діалогу та що буде, якщо не говорити взагалі?
Чи популярні ідеї проведення діалогу між конфліктуючими сторонами в Україні?
І чи можна проводити діалог в той час, коли війна триває?

Після перегляду кінофільму всі охочі зможуть поділитись своїми думками стосовно побаченого та обговорити перспективи подібних діалогових ініціатив у нашій країні.

Чекаємо на Вас!

Подія відбудеться в рамках проекту «Об’єднуючи людей заради миру»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *