Обласна влада вживає заходи щодо недопущення надзвичайної ситуації на …

Обласна влада вживає заходи щодо недопущення надзвичайної ситуації на шахті у Золотому

Сьогодні відбулося перше засідання комісії з питань обстеження виконаних робіт за проектом «Здійснення невідкладних заходів, пов’язаних з запобіганням виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру y зв’язку з затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області ВП «Шахта «Золоте» ДП «Первомайськвугілля».

Провів захід голова комісії, створеної розпорядженням виконуючого обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він нагадав, що обласна влада вже другий рік протидіє підтопленню цієї шахти. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 265-р «Про виділення коштів на здійснення першочергових невідкладних заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру у зв’язку із затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області» з резервного фонду державного бюджету було виділено кошти в обсязі 131 млн 188 тис. гривень на реалізацію цього проекту.

За інформацією Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, на кінець 2018 року використано 82 млн 394 тис. гривень. Решта повернена до державного бюджету.

У зв’язку з реорганізацією вугледобувних підприємств ДП «Первомайськвугілля» було приєднано до ДП «Національна вугільна компанія». Але до завершення цього процесу статус підприємства та його відокремлених підрозділів не визначено.

Як повідомив Юрій Клименко, враховуючи невідкладність завершення реалізації проекту, вирішено, що отримувачем відповідних коштів з резервного фонду держбюджету у 2019 році, що раніше були повернені, буде Луганська облдержадміністрація. Кінцевим бенефіціаром – ОКП «Регіональне агентство сприяння інвестиціям».

Тож, робочою групою розглянуті основні та додаткові заходи щодо завершення реалізації проекту і попередження надзвичайної ситуації на шахті у Золотому.

Зокрема, на наступному тижні представники Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту мають оцінити рівень надзвичайної ситуації. Це дозволить звернутися до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України для отримання коштів з державного резервного фонду.

За підсумками засідання взятий до уваги звіт експертної групи, яка у четвер визначила обсяг вже виконаних на шахті робіт, про що було докладено на засіданні. Після отримання результатів дослідження від ДСНС буде підготовлений пакет документів для підготовки розпорядження КМУ на отримання коштів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *