Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба провів зустріч з новопризначеною Головою ЮНІСЕФ в Україні

«Для успішної реалізації реформ, які наразі відбуваються в сфері захисту дитинства, надзвичайно важливими є сталі партнерські відносини з потужними громадськими організаціями» – зазначив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба під час зустрічі із новопризначеною Головою ЮНІСЕФ в Україні Лоттою Сільвандер.

Під час зустрічі Уповноважений поінформував Голову ЮНІСЕФ в Україні про стан реалізації реформи системи інституційного догляду та виховання дітей, законодавчі механізми, практики і проблеми у сфері охорони дитинства.

Лотта Сільванер у свою чергу поділилась досвідом та розказала про нові напрямки роботи ЮНІСЕФ в Україні. Окрім гуманітарної місії ЮНІСЕФ на Сході України, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та іншим важливим проектам, які організація реалізує в нашій державі, пані Сільвандер пообіцяла підтримку у процесі впровадження реформи ДІ.

Микола Кулеба зауважив, що на початку другого етапу цієї реформи надзвичайно важливим є проведення незалежного моніторингу із залученням міжнародних експертів для забезпечення захисту прав та інтересів кожної дитини. Такий моніторинг дасть можливість реалізувати реформу з урахуванням кращого міжнародного досвіду та своєчасно виявити помилки.

«Впевнений, що за підтримки такої потужної міжнародної організації як ЮНІІСЕФ, ми зможемо досягти бажаних результатів у сфері захисту дитинства та створити по справжньому безпечне благополуччя для дітей України» – відзначив Уповноважений.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *