Сьогодні, 10 квітня, в Донецькій ОДА відбулась зустріч першого заступника …

Сьогодні, 10 квітня, в Донецькій ОДА відбулась зустріч першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського, заступника очільника області Ігоря Стокоза та керівників структурних підрозділів ОДА з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Під час заходу провели оцінку програми ЮНІСЕФ щодо надання психосоціальної підтримки та програм захисту дітей у Східній Україні, а також визначили ефективність діяльності ЮНІСЕФ та його партнерів.

Розглядали також питання соціально-психологічної підтримки дітей, за різних обставин постраждалих від насильства. Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський зазначив, що область, в першу чергу, цікавлять результати, за якими оцінюватиметься проект ЮНІСЕФ, тобто критерії оцінки: що є успішним або неуспішним проектом.

«Це питання, в першу чергу, хвилює область у сфері психо-соціальної підтримки, бо багато з імплементуючих агентств приділяють увагу прямим кількісним показникам, ніж результатам. Можливо це не стосується проекту ЮНІСЕФ, але не заважало би впровадити якісь універсальні критерії оцінки успішності проектів. Для області дуже важливо, аби існувала якась система інтегрованої оцінки в плані психологічно-соціальної підтримки, щоб зрозуміти, наскільки той чи інший проект мав успішний результат та сприятливо вплинув на життя, здоров’я людей, які потребували певного типу допомоги», – підкреслив Євген Вілінський.

З 2018 року в рамках реалізації проекту «Запровадження інтегрованої системи надання соціальних послуг на рівні 12 ОТГ Донецької та Луганської області» забезпечується своєчасна та якісна соціальна підтримка вразливих дітей, сімей з дітьми 12 пілотних громад Донецької та Луганської областей шляхом запровадження в їх громадах інтегрованої системи організації надання соціальних послуг.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *