Для мене важливий діалог з Петром Порошенком – Канцлер Німеччини після зустрічі з Президентом України

«Я вирішила запросити пана Президента. Я з ним постійно спілкуюся, нещодавно ми бачилися на Мюнхенській безпековій конференції. Ми постійно зустрічаємося і у нас постійний обмін», – зазначила Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з представниками засобів масової інформації за підсумками переговорів з Президентом України Петром Порошенком.

«В часи, коли ми маємо вибори, я також вирішила його запросити, оскільки для мене важливий з ним діалог», – наголосила Ангела Меркель, відповідаючи на питання чому сьогодні вона проводить зустріч з Петром Порошенком, хоча в другий тур президентських виборів в Україні вийшов і інший кандидат.

Президент України, в свою чергу, зазначив, що на порядку денному зустрічі стоять і питання безпеки, і питання європейських прагнень України і питання економічної співпраці.

«Я хочу наголосити, що в другому турі є два переможця – ті кандидати, хто пройшли у другий тур. І це є, в тому числі і Петро Порошенко. І це є вибір українського народу, який треба поважати», – зазначив він, також коментуючи питання.

За його словами, той факт, що несистемні політики отримують певні результати, є і певним прикладом певних європейських країн і не є чимось особливим.

«Потрібно боротись за голоси виборців, потрібно накреслити дуже важливу програму. І саме цим ми зараз і займаємось для того, щоб мати дебати. Для того, щоб українці не «купували кота в мішку» і для того, щоб вони робили свідомий вибір. Підтримували реального, а не віртуального кандидата», – сказав Петро Порошенко. 

Робочий візит Президента України до ФРН

12 квітня 2019 року – 11:51

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *