Україна впевнено склала іспит на демократію – Президент України та Канцлер Німеччини про проведення виборів

Президент Петро Порошенко переконаний, що з проведенням чесних та відкритих виборів Україна впевнено склала іспит на демократію, що засвідчили більше двох тисяч міжнародних спостерігачів.

«Дуже важливим є і той факт, що Україна впевнено склала іспит на демократію. І 2344 іноземних спостерігача – це рекордна кількість міжнародних спостерігачів, які були запрошені для проведення першого туру президентських виборів. Оцінили ці вибори як вільні, забезпечивши вільне волевиявлення громадян і які відповідають повністю стандартам ОБСЄ і найбільш демократичні, які Україна мала за свою історію», – заявив Глава держави під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами зустрічі з Канцлером Німеччини.

Ангела Меркель заявила, що її країна завжди високо цінували мужність українського народу і те, як він продемонстрував підтримку демократії, «був готовий іти цією непростою дорогою і втілювати ці демократичні зміни, які є складним процесом».

Високо оцінила Канцлер Німеччини і поступ нашої держави у цьому напрямку.

«Ми часто говорили про це – наскільки складно це все відбувається. Процес створення інституцій, які будуть боротися з корупцією, які будуть просувати прозорість. І звичайно Україна зробила дуже багато, але це не кінець шляху», – підкреслила вона.

Щодо першого туру виборів Канцлер Німеччини сказала: «В очах ОБСЄ ці вибори, які пройшли, є чесними і прозорими. Це величезний крок на шляху реформ». Водночас вона звернула увагу і на «певну критику, яку висловила ОБСЄ». «І до неї треба поставитися серйозно, особливо напередодні другого туру а також парламентських виборів, які заплановані на осінь», – зауважила Ангела Меркель.

«І ми звичайно хочемо і бажаємо чесних і відкритих виборів другого туру – те, що стосується президентських виборів», – додала вона.

Канцлер ФРН також ще раз підкреслила, що Німеччина завжди підтримувала Україну як фінансово, так і на непростому шляху трансформації, на шляху в Європейський Союз.

Робочий візит Президента України до ФРН

12 квітня 2019 року – 11:51

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

© Фото Миколи Лазаренка

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *