В нас є діалог з громадськими активістами – Глава держави

Президент України Петро Порошенко констатує, що діалог між владою та громадськими активістами є і саме завдяки цим дискусіям в країні було здійснено чимало змін.

«У нас є діалог з громадськими активістами. І на базі прохань громадських активістів левова частина з них зроблена. Просто треба бачити це», – сказав Глава держави під час спілкування з журналістами на стадіоні «Олімпійський»,  де мали відбутися дебати з кандидатом Володимиром Зеленським.

«Антикорупційна інфраструктура була створена спільно з громадськими активістами. Законодавство по антикорупційному суду зроблено спільно з громадськими активістами. Зараз текст статті по незаконному збагаченню на «круглому столі» обговорюється спільно з громадськими активістами. Реакція на розслідування злочинів проти громадських активістів координується разом з Президентом України для того, щоб використати конституційні повноваження Президента», – констатував Петро Порошенко, ще раз підкресливши їх роль у зазначених процесах.

«Чи все добре? Ні. Але кроки ми робимо з обох боків», – наголосив Президент.

Одним із таких кроків він назвав зустріч із представниками громадськості, яка відбулася після першого туру виборів.

«І я надзвичайно вдячний громадським активістам за свою останню зустріч з ними. По-перше, ми багато чого зробили. І я дуже дякую за ті слова підтримки і оцінки, не Президента, а тих кроків, що були зроблені, які я почув від громадських активістів», – сказав Петро Порошенко.

«Тому, на моє глибоке переконання, треба баланс. Є помилки? Давайте говорити про помилки. Вони є, і я їх визнаю. Але не помиляється той, хто нічого не робить. Є успіхи? Давайте говорити про успіхи», – додав Глава держави.

Він зауважив, що хто б що не говорив, а існує об’єктивна оцінка світової спільноти щодо життєдіяльності країни за останні роки. «Є об’єктивна оцінка світу, починаючи від міжнародних фінансових організацій: Світовий банк, Міжнародна фінансова корпорація, ЄБРР, МВФ. І завершуючи лідерами країн Великої сімки, крім Росії, яка виключена з Великої вісімки, де сказано, що за президентства Порошенка зроблено більше реформ, ніж за всі роки до нього», – констатував Президент.

«Чи це тішить мене? Ні, бо я знаю скільки ще треба зробити. Але ми можемо зробити і перемогти тільки тоді, коли будемо разом. З усіма недоліками, з усіма проблемами», – підкреслив Глава держави.

Участь Президента України в дебатах на НСК «Олімпійський»

14 квітня 2019 року – 15:12

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *