Антикорупційна структура в умовах, коли вона не дала очікуваних суспільством результатів підлягає перезавантаженню – Президент

Під час спілкування з громадськими активістами та представниками громадських ініціатив в ефірі «Суспільного телебачення» Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості антикорупційної структури, яка була створена протягом останніх п’яти років. При цьому він підтримав позицію громадськості щодо недостатніх її успіхів у боротьбі з корупцією.

«Спільними зусиллями ми зробили безпрецедентні кроки, які не мають аналогів в світі. Було створено Національне антикорупційне бюро з широченними безпрецедентними повноваженнями, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, яка нікому не підпорядкована, і є абсолютно незалежною, в першу чергу від Президента і політиків», – сказав Петро Порошенко. 

Глава держави, відповідаючи на питання щодо незадовільної роботи НАЗК, сказав: «Я солідаризуюся з громадськими активістами. І я не задоволений його роботою. Ви створили як хотіли. Чому корупціонери не в тюрмі? Народ питає з Президента. А Президент для цього немає жодних повноважень».

При цьому Глава держави наголосив, що його завданням було «проявити політичну волю і створити антикорупційну структуру», що і було зроблено.

«Я пишаюся, що саме до дня виборів, ми зробили останній крок, підписавши Указ про призначення суддів антикорупційного суду. Весь світ сьогодні схвалює прозорість і ефективність процедури, в тому числі і з використанням Ради міжнародних експертів», – наголосив Петро Порошенко.

«Я вважаю, що антикорупційна структура в умовах, коли вона не надала тих результатів, яких очікував від неї Президент і суспільство, підлягає перезавантаженню», – підкреслив Президент.

Глава держави також подякував організації «Трансперенсі Інтернешнл» за її активну участь в проведенні реформ в антикорупційній сфері та нагадав, що відповідно до даних цієї організації Україна вперше продемонструвала позитивну динаміку у впроваджені антикорупційної політики.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *