Петро Порошенко: Головне завдання Президента України – не розсмішити Путіна, а переможно діяти, захищаючи національні інтереси країни

«Головне завдання Глави держави не розсмішити Путіна і впасти перед ним на коліна, як думають дехто інші. І не на рибалку з ним поїхати. А твердо і рішуче переможно діяти, захищаючи національні інтереси України та безпеку людей і кожного громадянина», – сказав Президент України Петро Порошенко під час виступу перед учасниками акції «Захисти Україну».

«Якщо моєму опоненту страшно було вийти на дебати з Порошенком, звідки ж у нього візьметься сила і сміливість, мужність мати справу з Путіним? Не дарма, ще кілька місяців тому у британському виданні The Economist писали, що Путін проковтне Зеленського як шоколадку. І це не є їхня приватна справа. Це загроза для України, загроза для кожного з нас, загроза для всіх, в тому числі і для тих, хто дивиться зараз нас по телебаченню. І ми точно маємо об’єднатися і не допустити цього», – додав він.

Глава держави зазначив, що «три тижні ловили мого опонента, щоб взяти у нього інтерв’ю або зустрітися з ним на стадіоні». «Від дебатів він ухилявся, як колись ухилявся від армії. Він проігнорував в 2014 році під час мобілізації чотири повістки від військкомату. На жаль, ми знаємо, що дезертирів багато було в 2014 році, але на посаду Верховного Головнокомандувача із «уклоністів» претендує лише один. Як він в очі солдатам буде дивитись? Як він буде дивитися в очі батькам загиблих?», – додав Президент.

Петро Порошенко зазначив, що його опонент Володимир Зеленський був успішним у шоу-бізнесі і капіталізував свій успіх у політиці. «Друзі, але Україна – це не сцена. Це не запис відеоролика. Щоб виконувати функції Президента, потрібно бути сильним і компетентним, потрібно бути відповідальним, сміливим, рішучим і відкритим. Врешті-решт, потрібно бути самодостатнім і незалежним від його старшого партнера Коломойського чи будь-кого», – наголосив Глава держави. 

«Що ж ми бачимо натомість? Людину, яка протягом усієї виборчої кампанії уникала дискусії. Ховалася за радників, членів команди, членів штабу. А що нам питати з цих членів штабу, хто вони такі для нас? А його думки ніхто не знає. Людина, яка злякалася вийти хоча б на одну прес-конференцію до журналістів. Людина, яка поняття зеленого не має ані про економіку, ані про міжнародну сферу, ані про армію. Людина, яка образилась на слова про маріонетку олігарха. А в той самий час сам ляльковод  Коломойський вихваляється своїм впливом на Зеленського. Коли кожен день доводять журналістські розслідування саме цей факт, в тому числі і сьогодні», – додав Президент.

Участь Президента в акції «Захисти Україну»

19 квітня 2019 року – 15:35

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *