Президент на дебатах про боротьбу з корупцією: Винний буде сидіти у в’язниці, друг чи партнер – це неважливо

Президент України Петро Порошенко під час участі в дебатах з кандидатом в Президенти Володимиром Зеленським наголосив, що Глава держави має створювати необхідні умови для справедливого судочинства, а не бути суддею.

«Я – не кат і не суддя. Президент створює необхідні умови для справедливого судочинства, для створення слідчих органів для чесного і неупередженого розслідування», – наголосив Петро Порошенко, відповідаючи на питання щодо боротьби з корупцією і обіцянок рубати руки злочинцям, які крадуть на армії.

 «Я робив і буду робити все, що від мене залежить», – підкреслив Глава держави.

«Жоден, підкреслюю жоден з моїх друзів немає і не буде мати жодного відношення до корупції. Бо як тільки будуть будь-які обґрунтовані підозри, він перестане бути моїм другом і винний буде сидіти у в’язниці. Друг чи партнер – це неважливо», – додав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що це принципи демократичної держави.

Водночас Глава держави звернувся до Володимира Зеленського: «Скажіть, будь-ласка, а коли ваш партнер, бізнес-партнер, який обікрав Україну, маючи обґрунтовані підозри правоохоронних органів України і світу, на 30 млрд «Укрнафту», вивівши 160 млрд з «Приватбанку» коштів вкладників, а ще більше 41 млн доларів з рахунку «Приватбанку» заплатив вам особисто на ваші таємні офшорні рахунки, як ви йому руку тиснете і чи йому не будете руки рубати?»

«Відповідь дуже проста – це є яскрава обгортка, а всередині сидять соратники Азарова, Януковича, п’ята колона, росіяни і олігархи-втікачі. І вам не виявляється дивним, що ми ще не маємо результатів президентських виборів, а вони вже підняли голову і вчора вже прийшли по «Приватбанк», – додав Петро Порошенко.

«Спільними зусиллями ми не дозволимо їм це зробити», – резюмував Президент.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *