Президент українцям: Прошу дуже ретельно ставилися до загроз для України і не применшувати їх

Президент України Петро Порошенко під час участі в ефірі на «Суспільному телебаченні» наголосив, що перед Україною нині є виклики і загрози, не менші у порівнянні з 2014 роком.

На запитання щодо найбільших загроз перед Україною і як діяти, щоб їх нейтралізувати Глава держави зауважив: «На сьогоднішній день ці загрози аж ніяк не менші, ніж загрози 2014 року… Мій опонент, пан Зеленський наголосив, що він «кіт в мішку», а я «вовк в овечій шкурі». Який я «вовк», коментувати не буду, але і з «котом в мішку» я теж не погоджуюсь. Хочу наголосити, що пан Зеленський сам є мішком, яскравим, дорогим, яким він прикриває котів, які в ньому знаходяться. І це надзвичайно серйозно. Або навіть не котів, а чортів».

При цьому Петро Порошенко зазначив, що впродовж всієї кампанії найбільше сфальшованих або  неправдивих повідомлень стосувались саме нього. «Договорилися до того, що в 22 чи 23 роки я вбив свого брата. Друзі, є якась межа. Чи ви думаєте, що Бог простить? І саме тому це вже перейшло межу і я сказав, що вперше в своїй історії буду скаржитись до суду», – сказав Петро Порошенко.

Президент звернув увагу, що сьогодні було оприлюднено розслідування журналістів, щодо команди Володимира Зеленського, до якої входять, зокрема і олігархи-втікачі.

За його словами, невипадково, що сьогодні під час дебатів на стадіоні від кандидата Зеленського прозвучала фраза про «повстанців» ЛДНР. Він висловив переконання, що це пов’язано із координацією дій представників російської п’ятої колони із командою  Зеленського.  «Як ви потім санкції будете продовжувати? Це загрожує – ця некомпетентність, ці позиції суттєво загрожують національній безпеці держави», – застеріг Президент.

Окремо він звернув увагу, що Володимир Зеленський є партнером олігарха Ігоря Коломойського. За його словами, пан Коломойський в розслідуванні правоохоронних органів Україниі та інших держав обґрунтовано підозрюються в розкраданні, у відмиванні грошей. Зокрема, 160 млрд грн з «Приватбанку», 30 млрд з «Укрнафти». «Ми на сьогоднішній день намагаємось, щоб прийшла обгортка, яка завела назад пана Коломойського, який дестабілізує ситуацію в Україні? Бо Україна під час війни не витримає таких потужних ударів у фінансово-банківському секторі і в економіці», – сказав Глава держави.

«Просив би, щоб ми дуже ретельно ставилися до подібних загроз. Не применшували їх, бо коли я намагаюся звернутися до громадян України, і сказати, що головне країну зберегти… Країна під загрозою, бо реванш у нас на сьогоднішній день загроза. І під цією обгорткою, під цією овечою шкірою прийдуть справжні вовки. І я противник того, щоб Україна знову заплатила таку ціну, виводячи людей на Майдан. Це буде вже інший Майдан. І я пишаюся тим, що  під час моєї президентської каденції нам вдалося цього уникнути», – додав він.

Президент застеріг від обрання недосвідченого політика, адже ніхто не сяде у літак, в якому пілот немає досвіду керування, або не прийде до хірурга, який не розуміє своєї справи: «Чого ж ми допускаємо, що Президентом має бути людина, яка абсолютно ніякого досвіду немає. І ним насправді будуть керувати інші люди, в тому числі із-за меж нашої держави?».

«Я не проти прихильників Зеленського. Ви абсолютно праві, що країна потребує певного оновлення влади. І я твердо наголошую, що під час парламентських виборів, які мають пройти своєчасно, вже через 6 місяців, ми можемо завести нові сили в Парламент, сформувати парламентську коаліцію і це будуть рішучі реформатори», – впевнений Петро Порошенко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *